Gazete Vatan Logo

Çamlıca Camisi'nde ilk ezan okundu!

İstanbul'un en yüksek tepesine yapılan ve inşaatı 6 yıl süren camide ilk ezan sabah namazında okundu. Sabah namazını Çamlıca Camii'nde kılan Binali Yıldırım, "İstanbul'un heybetine, güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş" dedi.

Çamlıca Camisi'nde ilk ezan okundu!

Yapımı 6 yıl süren Çamlıca Camii’nde ilk ezan, Regaib Kandili dolayısı ile bu sabah okundu. Vatandaşlar Çamlıca Camii’ndeki ilk ezanla birlikte sabah namazına akın etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da sabah namazını Çamlıca Camii’nde kıldı.

Yıldırım, "Yapımında emeği olan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Cami hakikaten İstanbul'un heybetine, güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş. Resmi açılışı daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak. Üç ayların başlangıcı olması dolayısıyla, Regaip Kandili vesilesiyle ilk ibadete açıldı. Sabah namazıyla birlikte yoğun bir cemaatle namazımızı eda ettik. Bir çok özelliği var. Bunları minarelerinde, kubbesinde, diğer aksamlarında bir çok ilkleri barındırıyor. Ben bu kadarını söyleyeyim, ileride bunları öğreneceksiniz" diye konuştu.

Yapımına 2013 yılında başlanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camisi bu sabah ilk ezanın okunmasının ardından ibadete açıldı. Çok sayıda vatandaş Çamlıca Camii'nde ilk sabah namazını kılmak için camiye akın etti. 7’den 77’ye bütün İstanbullular Çamlıca Cami’nde namaz kılmak için safa durdu.

Haberin Devamı