Gazete Vatan Logo

Çamaşırı tablet, yemeği telefon kontrol edecek

Arçelik, ‘HomeWhiz’ ile akıllı telefon, televizyon ve tabletler üzerinden beyaz eşyaları iletişime geçirecek. Ürünler uzaktan kontrol edilecek, en uygun programı seçecek ya da arızasını bildirecek

Çamaşırı tablet, yemeği telefon kontrol edecek

Arçelik, HomeWhiz ile akıllı ev teknolojilerinde yeni bir dönemi başlatıyor. Akıllı cihazlar ile beyaz eşya ve ev aletlerinin iletişim kurmasını sağlayan HomeWhiz ile Türkiye’de ilk kez buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi ve ankastre fırın entegre bir platformda; akıllı telefon, tablet veya akıllı TV’ler üzerinden kontrol edilebilecek. Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Arçelik’in teknolojinin gücünü tüketicilerin yaşamını iyileştirmek ve konforunu artırmak için kullandığını belirterek, “Yarının dijital dünyası için iş modelleri geliştirmeye devam ediyoruz. Hızlı bir şekilde büyüyen akıllı ev teknolojileri pazarında fırsatları değerlendirmek istiyoruz. HomeWhiz ile akıllı ev teknolojileri alanında yeni bir dönemi başlatıyoruz ve Türkiye’yi yine bir ilkle tanıştırıyoruz. Ev aletlerimiz, tüketicilerin ihtiyaçlarını anlayan ve onlara özel çözümler üreten akıllı cihazlara dönüşüyor” dedi.

Milyonlarca ürün aynı dili konuşacak

Tüketicilerin akıllı teknolojilerden sağlayacağı faydaları en üst seviyeye taşımak amacıyla ortak protokol geliştirmeyi önemsediklerini belirten Hakan Bulgurlu, şöyle konuştu: “2015’te teknoloji şirketlerinin oluşturduğu AllSeen Birliği’nin premier üyesi olduk. HomeWhiz’i bu yolculuğun başlangıcı olarak görüyoruz. HomeWhiz bizi akıllı ev teknolojilerinde yeni ufuklara taşıyacak. Geliştirdiğimiz ürünler, gelecekte Allseen Birliği’ndeki diğer üreticilerin milyonlarca farklı ürünüyle aynı dili konuşacak.”

Haberin Devamı

Arıza öncesi bildirecek

Makine ayarları, uzaktan özellik seçimi ve çalıştırma, otomatik bildirimler, enerji ve su tüketimi bilgisi ve program süresinin kontrolleri HomeWhiz’in ilk aşamasında sunulan özellikler arasında. HomeWhiz dünyasında çamaşır makinesi kumaşın cinsine göre uygun yıkama programını seçecek. Yemek tariflerine online erişen fırınlar, en uygun pişirme programlarını seçecek. Arızalar öncesinde tüketiciler uyarılacak.