Gazete Vatan Logo

TCDD personel alımı 2020: TCDD personel alımı yapacak! Başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak (Başvuru tarihi ve başvuru şartları)

TCDD personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR aracılığı ile yapılacak personel alımı 4 farklı branştan alınacak. TCDD, personel başvurularının 21 Nisan 2020 tarihine kadar İŞKUR’un resmi internet sayfası üzerinden online olarak yapılacağını duyurdu. Peki, TCDD personel alımı şartları nelerdir? TCDD hangi kadro için personel alımı yapacak?

TCDD personel alımı 2020: TCDD personel alımı yapacak! Başvuruları İŞKUR üzerinden  yapılacak (Başvuru tarihi ve başvuru şartları)

T.C. Devlet Demir Yolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alım ilanı yayınladı. TCDD tarafından yayınlanan ilanda, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile 4 farklı meslek gurubundan personel alımı yapılacağı aktarıldı. TCDD’nin memur kadrosunda daimi olarak istihdam edilecek olan personel alımı şartları nelerdir?

TCDD PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELERDİR, BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvuru yapacak adayların başvuru yapmadan önce, çalışacağı işyerini görmeleri kendileri açısından faydalı olacaktır.

1- Adaylar, İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir.

2- Adaylarda, erkek olma şartı aranmaktadır.

3- Adaylarda, İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebinin son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak şartı aranmaktadır.

4- Adayların; İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebimizde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla lisans düzeyinde istenilen bölümden mezun olması gerekmektedir.

5- Adayların; İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebimizde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla Liman Cüzdanı (Gemiadamı cüzdanı), Gemiadamı (Kaptan (Uzakyol)) Yeterlilik Belgesi , STCW Belgeleri, GOC veya ROC Yeterlilik Belgesi ve Gemiadamları Sağlık Yoklama Belgelerine sahip olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

6- İşgücü talebimize başvurup, İŞKUR’ca ilan edilen nihai listede yer alacak adaylar, sözlü sınava katılmak için TCDD web sitesinde yayınlanacak tarihler arasında;

İŞKUR’ca ilan edilen nihai listede yer alacak adayların evrak teslim tarihi ve yeri ile sözlü sınav tarihi ve yeri TCDD Web sitesi duyurular bölümünde “www.tcdd.gov.tr” web sitemizde ilan edilecektir. Yapılacak sözlü sınavda adaylar sınav kurul üyelerince; özgüvenlerinin 10 puan, yazılı iletişimlerinin 10 puan, sözlü iletişimlerinin 10 puan, gözlem-stres-problem çözme konularındaki yetenekleri 20 puan olmak üzere beceri alanında 50 puan üzerinden, Mesleki terim 1 soru, mesleki yapı malzemeleri 2 soru ve teknik konulardan 2 soru olmak üzere mesleki alanda 50 puan, toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik" gereğince, yapılan değerlendirme sonucunda sınav kurul üyelerinin vermiş olduğu puanların ortalamasının %30'u, KPSS puanının %70'i alınarak başarı puanı ve sıralama belirlenmektedir.

Haberin Devamı

8- Başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle talep edilen işçi sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

9- Yapılacak sözlü sınavı sonucunda başarılı olup, işe başlatılacak adaylardan; Tam teşekküllü devlet hastaneleri veya resmi üniversite hastanelerinin herhangi birinden tarama testi yaptırılması istenecektir. (Tarama testi alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığını tespit etmek amacıyla yapılan testtir).

Tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya resmi üniversite hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporunda Görme Dereceleri (sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş), Renk Muayenesi (ishihara testi yapılmış), İşitme Muayenesi (Odyometrik incelemede 500, 1000, 2000 frekanslarının saf ses ortalaması 0-40 dB olmalıdır.) belirtilmiş olacak ve görme/işitme değerlendirme sonuçları sağlık kurulu raporuna eklenmiş olacaktır.

Haberin Devamı

10- Teşekkülümüzde görev alacak Kaptan (Uzakyol) 854 sayılı Deniz İş Kanununa tabii olarak görev yapacak ve sözleşme ücretleri TCDD Yönetim Kurulu tarafından belirlenecektir.

11- Ataması yapılan adaylar, hiçbir nedenle nakil isteyemeyecektir.

12- 854 Sayılı Deniz İş Kanununun 10.maddesi gereğince işe başlayan Kaptan (Uzakyol) işçilerinin deneme süresi en çok 1 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi fesh edilecektir.

13- Sözlü sınavını asıl kazanan adaylar Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucunda işe başlatılacaktır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN