Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! Kaymakamlık sınavı soru ve cevapları yayınlandı! Kaymakamlık sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?

ÖSYM İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı’nı adayların erişimine açıldı. Adaylar, soru ve cevap katipçığına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Peki, Kaymakamlık sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar…

ÖSYM duyurdu! Kaymakamlık sınavı soru ve cevapları yayınlandı! Kaymakamlık sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?

ÖSYM duyurdu! 2022-Kaymakamlık Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı yayımlandı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, “16 Ekim 2022 tarihinde uygulanan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı’na ait (2022-Kaymakamlık) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının yüzde 10’u erişime açılmıştır.” denildi.

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“2022-Kaymakamlık Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

16 Ekim 2022 tarihinde uygulanan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı’na ait (2022-Kaymakamlık) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 16 Ekim 2022 tarihinde saat 14.35'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecektir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci, 26 Ekim 2022 tarihinde saat 23.59’da sonlanacaktır.”

2022-Kaymakamlık Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı için tıklayın

Haberin Devamı

KAYMAKAMLIK SINAVI PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı. Adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak. Kaymakamlık sınavından doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. Adayların testlerden aldıkları ham puanlar toplanarak sınav puanları hesaplanacak. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacak. 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun (200), 4 katı olan 800 aday mülakata katılmaya hak kazanacak. 800. adayla aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanacaklar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaklar. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler. 

Haberin Devamı