Gazete Vatan Logo

Çalışan anneye devlet desteği başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un çalışan annelere, 650 TL mali destek yapılacağını açıklamasından sonra, milyonlarca çalışan anne, devlet desteğinin hangi şartlarda verileceğini ve çalışan anneye devlet desteği nasıl yapılır? sorusunu merak ediyor. Detaylar haberimizde.

Çalışan anneye devlet desteği başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu ortak çalışmasıyla 7 ayrı ilde çalışan annelere mali destek yardımı yapılacağını açıklaması, milyonlarda kadını sevindirdi. 650 TL’yi bulacak olan destek, SGK tarafından 2 yıl süreyle verilecek.

Çalışan anneye devlet desteğinden faydalanma şartları

Sigortalı olarak çalışan ve 0-60 aylık çocuk sahibi olan 10 bin 250 kadına 24 ay boyunca 650 TL'lik destek sağlanacak.

Bakanlık ya da Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak.

Devlet desteği ilk 13 bin anneye tek seferde verilecek.

Çalışan anneye devlet desteği başvurusu nasıl yapılır?

Projeye başvurmak için ön kayıtların 15 Ekim Salı günü saat 14.00’ten itibaren internet adresi olan www.sgkkurumsalcocukbakımı.org adresinden e-devlet şifresiyle giriş yapılarak başvuru yapılacak.

Devlet desteğinin ilk kez uygulanacağı iller

Çalışan anneye devlet desteğinin ilk kez uygulanacağı iller; Ankara, Antalya, Bursa, Elâzığ, İstanbul, İzmir ve Malatya’dır.

Haberin Devamı

Devlet desteği kadın istihdamını arttıracak

Projenin toplam maliyeti, 169 milyon lira olurken, projenin amacı, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek. Bakanlık olarak aile birliğini korumak ve güçlendirmek olarak açıklandı.