Gazete Vatan Logo

Çalış çabala olmuyor işimiz talih kuşuna kaldı

Kriz belimizi bükünce Milli Piyango satışları da tavan yaptı

Çalışarak kazanmaktan umudu kesen vatandaş ’25 milyon YTL’lik büyük ikramiye belki de bize çıkar’umuduyla Nimet Abla’nın önünde kuyruk oldu.

Vatandaşlar 25 Milyon YTL büyük ikramiye umuduyla “uğurlu” geldiğine inandıkları Nimet Abla Bahçekapı Gişesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul’un farklı semtlerinden gelen çok sayıda kişinin yanı sıra, bilet kuyruğunda şehir dışından gelenlere de rastladık. Para çıkarsa ne yapacaklarını sorduk, her biri başka rüyaya daldı...

Önce ev ve araba tabii

Mehmet Muşlu:
Mersin’den geliyoruz. Büyük ikramiye çıkarsa öncelikle ev, araba alıp; çocuklarımızın iş kurmasını sağlarız. Kriz nedeniyle hepimiz sıkıntıdayız.

Fabrikalar kurarım

Ahmet Akçay:
25 milyon YTL ikramiye çok büyük bir para. Onun için öncelikle çevremdeki ihtiyaç sahiplerine yardım ederim. Parayı iyi değerlendirmek için ise yatırımlar yaparım. Fabrikalar kurarım. Çok sayıda işsiz genç var. Bu gençlere istihdam yaratırım.

Hemen bir tatile çıkarız

Müge Boyeri -Burcu Deniz Tülek-Furkan İşçi:
Önceliklle uzun bir talile çıkarız. Üniversite öğrencisiyiz. Öğrenciliğimize devam ederiz fakat kendi alanlarımızla ilgili bir şirket kurarız. Kriz gözümüzü korkuttuğu için geleceğimizi garanti altına almanın bir yoluna bakarız.

BİLETLER HEMEN BİTİYOR

Nimet Abla Bahçekapı gişeleri önünde seyyar bilet satan Gülzade Aksoy (34), Semiha İliksiz (16), Arzu Çırak (16) satışlardan çok memnun: “Biletleri gün içerisinde bitiriyoruz. Satışlar yılbaşına sayılı günler kala daha da yoğunlaştı. En çok çeyrek bilet satıyoruz.”

BU PARAYLA 50 PORCHE 125 LÜKS DAİRE ALINIR

Milli Piyango İdaresi tarafından satışa sunulan yılbaşı biletlerinde büyük ikramiye 25 milyon YTL. Bilet alanlar bu ikramiye kendilerine çıkarsa hayal güçlerini kullanarak neler yapabileceklerini hayal ediyor. Biz de onlara yararlı olsun diye bazı önerilerde bulunuyoruz. İşte 25 milyon YTL ile yapılabileceklerden bazıları:

GÜNLÜK FAİZ 9.897 YTL: 25 milyon YTL bankada mevduat olarak değerlendirildiği takdirde yüksek faiz getirisinden yararlanma imkanı var. 25 Aralık tarihindeki oranlar dikkate alınırsa, 25 milyon YTL’nin günlük yüzde 17 faiz oranıyla mevduat getirisi 9 bin 897 YTL, yüzde 21 faiz oranından bir aylık getirisi net 379 bin YTL, yıllık getirisi ise 4 milyon 548 bin 500 YTL olacak.

TAHVİL VE BONOYA YATIRIRSAK: Bu parayı bono ve tahvilde değerlendirmek isteyenler için de cazip getiri var. Talihlinin 25 milyon YTL’yi Hazine bonosunda değerlendirmesi durumunda yüzde 17,19 faiz oranından aylık 328 bin 485, yıllık ise 3 milyon 867 bin 645 YTL gelir elde etmesi söz konusu.

92.431 CUMHURİYET ALTINI EDER: Büyük ikramiyenin çıkacağı talihli isterse tanesi 270.47 YTL’den 92.431 adet Cumhuriyet altını, tanesi 100 bin YTL’den orta sınıf 250 adet daire sahibi veya tanesi 200 bin YTL’den lüks sınıf 125 adet daire sahibi olabilecek.

EVLERİ KİRAYA VERSEN ÖMÜR BOYU YETER: Lüks daireleri ortalama 1000 YTL’ye kiraya vermesi halinde ise aylık 125 bin YTL kira geliri sahibi olabilecek. Türkiye’de satılan en pahalı ve en lüks arabalardan sayılan ve 245 bin avro’ya satılan (500 bin YTL) 2009 model Porsche Carrera Turbo arabalardan 50 tane alabilir. Üstelik 1 alana 1 bedava kampanyasından 50 daha orta sınıf arabayı bedavaya getirebilir.

Haberin Devamı