Gazete Vatan Logo

Çalıkuşları gönüllere kondu!

Yurdun dört bir yanında, özellikle de imkansızlıklarla ve terörle boğuşan güney doğuda görev yapan fedakar öğretmenlerimiz, yaptıklarıyla hem çocukların hem de köylülerin gönüllerine taht kurdu. İşte onlara sadece birkaç örnek.

Çalıkuşları gönüllere kondu!

Yılın öğretmeni!

Samsun’un Ayvacık ilçesinde anaokulu müdürü Nurten Akkuş, hayata geçirdiği projelerle sosyal medya üzerinden yılın öğretmeni seçildi. Nurten öğretmen, “Oyuncak Kumbarası Sınıf Kardeşliği Projesi’yle çocukların oyuncak ihtiyacı karşılandı, Baba Bana Bir Masal Anlat Projesi ile babaların okul öncesi eğitime katılmasını sağladık. Bana Bir Gül Ver Projesi’yle dedeler ve nineler okula gelerek çocuklara masal anlattı. Yılın öğretmeni seçilmek gurur verici” dedi.

Bu kış sımsıcak geçecek

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde görev yapan iki kadın öğretmen, sosyal medya üzerinden açtığı kampanya ile ihtiyaç sahibi öğrenciler için kışlık giysi temin etti. Irak sınırındaki Gündeş köyü Güzel Dere mezrasının Çağdaş Yaşam İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Beyza Kirazoğlu ve Fatma Türk, öğrencilerini hem eğitiyor hem de diğer ihtiyaçlarını karşılamak için büyük özveri gösteriyor. “Çalıkuşu” öğretmenler, ihtiyaç sahibi öğrencilerinin bot, mont, kazak, atkı, bere ve eldiven eksiğini sosyal medya aracılığıyla ulaştıkları özel okul ve hayırseverler aracılığıyla karşıladı. Gaziantepli sınıf öğretmeni Beyza Kirazoğlu, köye gelmeden önce çok ağladığını ve görevine ön yargılarla başladığını anlattı.

Haberin Devamı



‘Yüreğiyle bakan görür’

“Buraya ön yargılarımla gelmiştim ama hiç de öyle olmadığını gördüm. Atama yazısını gördüğümde çok ağlamıştım. Ama doğunun iyi kalbini ancak yüreğiyle bakanlar görebilir. Ülkeyi yüceltmenin tek yolu eğitimdir.”

Saz da öğretiyor söz de!

Ağrı’nın dağ köyündeki ilkokulda 5 yıldır görev yapan öğretmen Halit Üre, sosyal medya aracılığıyla ulaştığı hayırseverlerin desteğiyle okulunun ve zor koşullarda okumaya çalışan öğrencilerinin ihtiyaçlarını gideriyor. Kent merkezine 26 kilometre mesafedeki Dönerdere köyünün ilkokulunda görevli sınıf öğretmeni Üre, öğrencilerinin ve yöre halkının her türlü sorunuyla yakından ilgilenerek köy sakinlerinin gönlünde adeta taht kurdu.



Sıra dışı eğitim!

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Kapaklıpınar Köyü İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Muhammet Musab Gümüş, başlattığı projeyle okulu modern bir eğitim yuvasına dönüştürdü. Okulun hem öğretmeni hem de müdürü olan Gümüş, “Kapaklıpınar İlkokulu Gülsün Projesi”ni hayata geçirdi. Kendisi de bizzat çalışarak okul binasının yenilenmesini sağladı. Muhammet Öğretmen, okulda yapılanları şu sözlerle anlattı: “Aldığımız desteklerle köylülerimizle bahçemize tel örgü çektik. Çocuklarımızın su içebileceği çeşme yaptık. Tuvaletimizi yeniledik. Kışın okul bahçesinde çamurla boğuşan çocukları bu durumdan kurtarmak için başvurduğumuz Sur Belediyesinden kum getirttik. Bahçeyi kumladık. Çöp kutularını bahçeye yerleştirdik..”

Haberin Devamı


Öğrencilerine hediye verdi

Van’ın Gürpınar ilçesindeki Dolaylı Köyü Öğretmeni olan Yusuf Acar, 9 öğrencisine iyi bir gelecek hazırlamak için büyük çaba harcıyor. Tek sınıfı olan köy okulunun sobasını tezek ve kevenle yakan Yusuf Acar, kendisi hediye istemedi, aksine Öğretmenler Günü’nde öğrencilerine hediye verdi.

24 KASIM MESAJLARI

En saygın meslek

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan: “Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, ilim adamları gelmektedir. Bilmek ve öğrenmek, insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliğidir. Öğretmenler, bu vasfı, uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye tahvil etmekle mükelleftirler. Dolayısıyla öğretmen, evet öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir. Milletimizin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. İlk emri ’oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır.”

Haberin Devamı

Şükran borçluyuz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: “Başöğretmen ve ebedi Başkomutan Atatürk, ‘Bir millet, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan, birinci ordunun elde ettiği kazançlar, sönük kalır’ demiştir. Öğretmenler Günü vesilesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmeti geçmiş tüm öğretmenlerimizi şükranla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılanları minnetle anar, halen görevde olan öğretmenlerimize sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.”

Haberin Devamı



Öğretmenim ışığım benim

Konya’da ailesinin tek çocuğu olan, doğuştan görme engelli ve cam kemik hastası 11 yaşındaki Mehmet Akdemir, hareket kabiliyeti kısıtlı olduğu için dört duvar arasında karanlık bir yaşam sürdürüyordu. Ta ki evde eğitim kapsamında, görme engelli öğretmeni Serkan Kara gelene kadar. Serkan öğretmeni sayesinde hayata hep pozitif bakmaya çalıştığını söyleyen Mehmet Akdemir, “Öğretmenimi tanımadan önce çok canım sıkılıyordu. Öğretmenim gelince hayata bakışım değişti, bana yaşama tutunmayı öğretti” dedi.