Gazete Vatan Logo

Çağrı Heyeti Başkanı'ndan ilk tepki

MHP'de hareketli günler yaşanıyor. 15 Mayıs olarak belirlenen kurultay için davetiyeler dahi gönderilmişken MHP Genel Merkezi'nden son dakika açıklaması geldi. Çağrı Heyeti Başkanı Ayhan Erel de, bu açıklamaya jet yanıt verdi

Çağrı Heyeti Başkanı'ndan ilk tepki

FUNDA KORKMAZ / GAZETEVATAN.COM

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı Çağrı Heyeti Başkanı (MHP eski Aksaray İl Başkanı) Av. Ayhan Erel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk'ün yaptığı "Gemerek ve Tosya'da açılan davalarda Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyum heyetinin kararlarına ihtiyati tedbir konuldu." açıklamasından sonra Gazetevatan.com'a konuştu.

Erel'in açıklamaları şöyle;

"Kararın henüz neye dayanarak verildiği bilmiyorum. Çünkü tarafımıza ulaşmış yazılı bir mahkeme kararı yok. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karara tedbir konulacaksa yine aynı mahkeme üzerinden konulması gerekir. Bana göre şu an kurultayla ilgili kararı ancak Yargıtay verebilir. Biz hukukun bize verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yapıyoruz. Olağanüstü kurultay için davetiyelerimizi gönderdik. Bizim için süreç hala aynen devam ediyor. Mahkeme kararı bize tebliğ edilirse, bizler de hukuki olarak buna itirazlarımızı yaparız. Milliyetçi Hareket Partisi üyesi olarak milliyetçi görüşe ipotek konulmasına karşıyım"

Haberin Devamı