Gazete Vatan Logo

Caddebostan'daki bu eczanede alışverişinizi sepetle yapıyorsunuz!

Burası büyük bir süpermarket değil, Caddebostan'daki Eczane Su... Burada reyonlar arasında elinizde hasır bir sepetle dolaşıyor, istediğiniz ürünü görerek, dokunarak satın alabiliyorsunuz

Öyle bir eczane düşünün ki, içeri girdiğinizde bir şey almak zorunda değilsiniz. Rafların arasında dilediğiniz kadar dolaşabilir, ürünlere bakabilir, içerideki 8 görevliye herşeyi sorabilirsiniz. Eğer alışveriş yapacaksanız da, kolunuza hasırdan yapılan süslü sepetleri takıp bir yandan klasik müzik dinlerken diğer yandan reyonlardan istediklerinizi sepete atabilirsiniz. Tıpkı bir büyük süpermarketteki gibi... Caddebostan Işıklar'da Asya Pazarı ile Altınkek'in arasında bulunan Su Eczanesi, İstanbul'da, hatta belki de Türkiye'de bir ilk. Bildiğimiz eczanelerden o kadar farklı ki, insan dışarıda eczane tabelasını görmese, içeri girdiğinde kendini doğal besinlerin satıldığı bir market ya da büyük bir optik mağazasında zannedebilir. Her çeşit gözlüğün satıldığı, geniş bir kozmetik reyonuna sahip, bir yanda sadece şeker hastaları için gıdaların yer aldığı, diğer yanda bitkisel çayların ve türlü otların satışa sunulduğu, Birkenstock marka ortopedik ayakkabı ve terliklerin vitrini süslediği bu eczanede, ayrıca anti-aging ürünlerinden, makyaj çantasına kadar aklınıza gelebilecek herşey var. Su Eczanesi'nde 4.000'e yakın ilaç satılıyor, toplam ürün sayısı ise 12 bin 500'ü geçiyor. Ve dükkanın kapalı alan tam 200 metrekare...

Adana ve Antalya'dan özel aromatik yağlar getiriliyor
■ Eczanede çalışan tüm elemanlar üniversite mezunu.

■ Kozmetik reyonunda diplomalı estetisyen, optik reyonunda ise optisyen bulunuyor.

■ Eczanede antioksidonlar için ayrı bir bölüm var. Vitamin ve minerallerle ilgili gazete kupürlerini kesen müşteriler soluğu Su Eczanesi'nde alıyor.

■ Bitkisel ürünlerden ada çayı, rezen, soya fasulyesi, biberiye, kekik ve keten tohumu en çok aranan doğal ürünler.

■ Aromatik yağların bir çoğu sipariş üzerine Antalya ve Alanya'dan getiriliyor. Ayrıca, şeker hastaları için üretilen reçellerin de özel müşterileri var.

■ Kozmetik reyonunda her müşteri için kişiye özel cilt testi yapılıyor. Ardından bakım ve tedavi, Vichy, L'Oreal, Max Factor gibi firmaların görevlendirdiği uzmanlar tarafından yapılıyor.

■ Sigarayı bırakmak isteyenler için yurt dışında büyük ilgi gören "oyuncak sigaralar" var. Özellikle el ve dudak tiryakileri için üretilen bu plastik sigaralar saatlerce elde ve ağızda tutularak sizi gerçeğinden uzak tutuyor.

Eczane Su: Bağdat Caddesi No: 288/2 Caddebostan. Tel: (0216) 411 72 28

Haberin Devamı