Gazete Vatan Logo

Burun estetiğinde yeni yöntem

Op. Dr. Emre İlhan, son dönemde burun estetiği ameliyatlarında kullanılan bir yöntem olan "ultrasonik rinoplasti" hakkında bilgi verdi

Burun estetiğinde yeni yöntem

Burun estetiği ameliyatlarında cerrahları en çok zorlayan aşamalardan biri, kemiklerin şekillendirilmesi... Bu aşamada kontrolün sağlanması klasik kemik kesme yöntemleri ile çok zor ve başarılı bir burun estetiğinin olmazsa olmazı. “Osteotomi” denilen kemiklerin kesilmesi işlemi için pek çok farklı yöntem kullanılmakta. Sıklıkla kullanılan yöntemler burun kemiklerinin çekiç ve keski ile kesilmesi, motor sistemleri ile kesilmesi. Bu işlemde klasik yöntemler olan osteotom (keski) ve çekiç kullanılması ile burun kemiklerinin kırılması çokca tercih edilen bir yöntem. Osteotomi için artık çok daha zarif ve ince yeni bir yöntem var. Bu yöntemin ismi ultrasonik kemik kesme ve şekillendirme yöntemi. Yani: Ultrasonik Rinoplasti.

Zarif ve doğal hatlar

Klasik osteotomi yöntemlerinde kullanılan keski ve çekiçlerle kontrollü kırık hattı oluşturmak mümkün değil. Ultrasonik Rinoplastide ise kemikleri düz hatlarda istediğimiz açılarda kesebiliyoruz. Bu da estetik açıdan yaptığımız işe yansıdığı için artık burun yanlarındaki kemikleri daha iyi inceltebiliyoruz. Kemiklerin kontrollü kesilmesi ile ultrasonik olarak ameliyat ettiğimiz hastaların burunları daha zarif, ince ve doğal hatlara sahip oluyor.

Haberin Devamı

Yumuşak dokular zarar görmüyor

Ultrasonik Rinoplasti yöntemi burun kemiklerinin yüzle birleştiği bölgedeki damar yapılarına hiç zarar vermediği için bu yöntemi uyguladığımız hastalarda morarmanın neredeyse hiç olmadığını ve göz çevresinde sadece hafif bir sararma olduğunu gözlemliyoruz.

Uygulamanın en büyük avantajı kullanılan bıçağın çevredeki yumuşak dokulara zarar vermemesi. Kemik üzerindeki cilt ve kemiğe bitişik kıkırdak dokular bıçak kullanılırken kesinlikle zarar görmüyor.