Gazete Vatan Logo

Bursluluk sınavı ne zaman? Giriş belgesi sorgulama...

Bursluluk sınavı ne zaman? Giriş belgesi sorgulaması nasıl yapılır? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Milyonlarca öğrencinin merakla ve heyecanla beklediği bursluluk sınavı hakkındaki önemli bilgileri de haberimizde derledik.

Bursluluk sınavı ne zaman? Giriş belgesi sorgulama...

Bursluluk sınavı için geri sayım başladı. Öğrencilerin eğitim hayatına büyük katkı sağlayan bursluluk sınavı hakkındaki tüm bilgileri haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Bursluluk sınavı için 5,6,7,8,9 hazırlık sınıfı ve 9,10, ve 11'inci sınıflar 12 Mart 5 Nisan tarihleri arasında sınava başvuruda bulundu. Yarın Bursluluk sınavı için sınav giriş belgelerinin yayımlanması bekleniyor. Öte yandan Bursluluk sınavı 3 Haziran 2018 saat 10:00'da başlayacak.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINIR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflar için 24 Mayıs 2018 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir. Öğrencilere “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” posta yoluyla gönderilmeyecektir.

ÖNEMLİ BİLGİLER

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesinde yer alan; sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.

Haberin Devamı

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi”nde, sınavda alacağı sınav hizmeti de yer alacaktır.