Gazete Vatan Logo

Bursa'da hareketli dakikalar! Belediye binasında rehin alındı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Şentürk, silahlı saldırgan tarafından rehin alındı. O esnada makamında bulunan Belediye Başkanı Uğur Sertaslan yardımcısının kapısını kırıp içeri girdi ve yardımcısını kurtardı.

Bursa'da hareketli dakikalar! Belediye binasında rehin alındı

Gemlik'te daha önceden suç kaydı bulunan Sinan B. saat 16.00 sıralarında silahla imar ve inşaat işlerinden sorumlu Zeynep Serintürk'ün odasına girerek silahla rehin aldı.Durumdan haberi olan Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan kapıyı kırarak içeri girdiğinde zanlıyı etkisiz hale getirdi. Olay yerine ise çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekibi, zanlıyı gözaltına aldı.

Belediyede yaşanan panik sebebiyle fenalaşan 3 çalışan için ambulans çağrıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, öğrenildi.

BELEDİYEDE YENİDEN İŞE GİRMEK İSTEMİŞ
Gözaltına alınan Sinan B., ifadesi alınmak üzere Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sinan B.'nin 2018 yılında belediyede sözleşmeli olarak çalıştığı ve kendi isteği ile istifa ettiği, bugün ise yeniden işe alınmak istediği için böyle bir olay gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.
BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI İPTAL OLDU
Yaşanan bu olayın ardından, bugün saat 18.00'de yapılacak Gemlik Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı iptal oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı