Gazete Vatan Logo

Burkay Bebek amcasının karaciğeriyle yaşatıldı

Burkay Bebek amcasının karaciğeriyle yaşatıldı

Bursa’da yaşayan zihinsel engelliler okulunda görevli öğretmen Şenay Dündar ile memur Önder Dündar’ın oğulları Burkay daha 28 günlükken sarılığa yakalandı. Yapılan testlerde minik Burkay’ın yeni doğan sarılığı olmadığı başka bir tür sarılığa yakalandığı tespit edildi. Ancak yapılan tahlillerde sarılığının nedeni belirlenemedi.

Karaciğer amcadan

Tek çare karaciğer nakli kaldı. Yapılan testlerden sonra anne ve babanın kan grupları farklı olduğu için yavrularına karaciğer veremedi. Ancak aranılan uygun dokulu karaciğer, Burkay’ın müzisyen amcası Sezer Dündar’da bulundu. Yeğenine karaciğerini vermek için gönüllü olan amcaya yapılan tetkikler olumlu çıkınca, Prof. Dr. Yalçın Polat’ın başkanlığındaki organ nakli ekibi geçtiğimiz hafta amca Sezer Dündar’ın karaciğerinden aldığı 240 gramlık bir parçayı başarıyla yeğeni Burkay’a nakletti.

Burkay bebeğin babası Önder Dündar, “Ailemizde Burkay’a kan gurubu uyan tek kişi kardeşim Sezer’di. Hiç düşünmeden gönüllü olarak karaciğerini verdi. O artık Burkay için baba yarısı değil ikinci bir babadır” diyerek teşekkür etti. Sezer Dündar ise, “Umarım bundan sonra canım yeğenimin başka organıma ihtiyacı olmaz. Ama olursa da severek yine veririm” dedi. Nakli gerçekleştiren Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat, “Küçük yaşı ve sadece 9 kilo olmasına rağmen başarılı bir nakil yaptık. Burkay bebek kısa sürede sağlığına kavuşarak yaşıtları gibi büyüyecek” dedi.

Haberin Devamı