Gazete Vatan Logo

Burç yorumlarını nereden takip edebilirim?

Herkesin doğum günü ile beraber sahip olduğu burçları vardır. Bu burçların gerçek hayatımız ile özdeşleştirilmesi sonucunda burç yorumları ortaya çıkmıştır. Burç yorumları ise güncel gazetelerde ve diğer dergilerde burç yorumları başlığı altında yer bulduğu gibi internet üzerinde de kendine yer bulmuştur..

Burç yorumlarını nereden takip edebilirim?

Burçların ortaya çıkışı çok eski zamanlara dayandığı için günümüzde burç yorumları adında yapılan pek çok çalışmalar vardır. Burçların ortaya çıkış sebebi ise uzayda meydana gelen bazı gök cisimlerinin hareketleridir. Gökyüzünde birden fazla cisim vardır. On iki tane gök cisminin adı on iki farklı burcun simgesi olarak gösterilir. Her burcun kendi gök cisminin olmasının sebebi de bundan ileri gelir. Günlük hayatınızda duyduğunuz burç taşları da aslında astronomi de sizin burcunuzun cismini belirtir. Bu taşları taşımak kişinin kendisini iyi hissettiği söylenir. Doğduğumuz günün anlamı yani bizlerin doğum günleri ile beraber sahip olduğumuz burçlar da on iki tanedir. Bir yılda on iki farklı ayın olması da buna denktir. Bu şekilde verilerin doğruluğuna ve de burçlara olan inancın artışını sağlar. Burç yorumlarının oluşmasında büyük etkende bu durumdur.

Eski yaşama göre şuanda günümüzde burçlara olan inanç çok daha fazladır. Sadece bayanlar değil aynı zamanda erkeklerinde bu duruma gösterdiği oldukça büyüktür. Hem erkekler hem de kadınlar artık burç yorumlarını büyük bir merakla internetten, gazetelerden ve de diğer yayın evlerinin kitaplarından öğrenebilirler. Burç yorumlarını yapan kişiler de güneşin etrafında olan gök cisimlerinin hareketleri sonucunda oluşur. Yıllardır süre gelen burçlar uzun zamandır aynı tarihlerde ve aynı zamanlarda değişime uğrar. Ancak NASA’dan alınan son kararlara göre yeni burç takviminin ortaya çıktığı belirlenmiştir. Artık burçların tarihleri ve de burçların sürelerinde değişiklik meydana gelmiştir. NASA’nın kararlarına göre de yılan burcu da 2016 yılı ile beraber burçlar takvimine girmiştir. Aşağıda yer alan burç takvimimize göre yeni burç takvimini bulabilirsiniz. Sağ sütunda yer alan tarihlerinde doğum gününüzü bularak bu şekilde yeni burcunuzu görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Oğlak Burcu: 20 Ocak-16 Şubat

Kova Burcu: 16 Şubat-11 Mart

Balık Burcu : 11 Mart-18 Nisan

Koç Burcu: 18 Nisan-13 Mayıs

Boğa Burcu: 13 Mayıs-21 Haziran

İkizler Burcu: 21 Haziran-20 Temmuz

Haberin Devamı

Yengeç Burcu: 20 Temmuz-10 Ağustos

Aslan Burcu: 10 Ağustos-16 Eylül

Başak Burcu: 16 Eylül-30 Ekim

Terazi Burcu: 30 Ekim-23 Kasım

Akrep Burcu: 23 Kasım-29 Kasım

Yay Burcu: 17 Aralık-20 Ocak

Yılancı Burcu: 30 Kasım- 17 Aralık

İşte yeni burç takvimi ve de günleri bu şekilde düzenlenmiştir. Herkes de bu açık alan üzerinden burçlarını öğrenebilirler. Bazı burçların günleri ortak kalmış olabilir. Yani yeni burç takvimine göre de hala aynı burçta olan kişilerin olması mümkündür.