Gazete Vatan Logo

Burç yorumları yapılırken nelere dikkat edilir?

Burç yorumları bireylerin doğum tarihlerinden yardım alınarak yapılır. Burç yorumları bu tarihlerle sınırlı kalmayıp ayrıca doğum saatinize kadar ayrıntılı bilgilerden yararlanılarak kişilerin yükselen burçları da belirlenir. Burç yorumlarının detaylarını sizler için yazımızda anlatmış bulunuyoruz.

Burç yorumları yapılırken nelere dikkat edilir?

Günümüzde kabul edilip, kullanılan burçları aşağıda sizler için listelemiş bulunmaktayız. Doğduğunuz gün ve aya göre burcunuzu öğrenebilirsiniz.

Koç Burcu : 21 Mart – 20 Nisan

Boğa Burcu : 21 Nisan – 20 Mayıs

İkizler Burcu : 21 Mayıs – 21 Haziran

Yengeç Burcu : 22 Haziran – 22 Temmuz

Aslan Burcu : 23 Temmuz – 22 Ağustos

Başak Burcu : 23 Ağustos – 22 Eylül

Terazi Burcu : 23 Eylül – 23 Ekim

Akrep Burcu : 24 Ekim – 22 Kasım

Yay Burcu : 23 Kasım – 21 Aralık

Oğlak Burcu : 22 Aralık – 20 Ocak

Kova Burcu : 21 Ocak – 18 Şubat

Balık Burcu : 19 Şubat – 20 Mart

Yukarıda vermiş olduğumuz burçlar günümüzde kullandığımız burçlardır. Burç dediğimiz şey güneşin gökyüzündeki hareketlerine verilen isimdir. 12 tane burç bulunmaktadır ve her burç güneşin gökyüzünde yapmış olduğu bir harekete denk gelmektedir. Böylelikle burçlar oluşmuştur. Burçlar, çok eski çağlardan beri hayatımızda olan bir kavram bütünüdür. Ortaya çıkış hikayesi ise oldukça ilginçtir. Çok eski çağlarda yaşayan bir kabile güneşin hareketlerini fark etmiş ve bunlara isimler vermiştir. Aynı zaman diliminde başka bir kabile de buna benzer bir işlem ve isimlendirme yapmıştır. Hikayenin bu kısmına nasıl gelindiği bilinmez ancak bu iki kabile bir gün karşılaşmışlardır ve birbirlerinin bulduğu güneş hareketlerinin kendilerinin buldukları hareketler ile aynı olduğunu görmüşlerdir. Bu durum oldukça sağlam bir neden olarak kabul edilip, burçlar kullanılmaya başlanmıştır.

Haberin Devamı

Aynı zamanda her burcun bir anlam ifade ettiğine inanılmaktadır. Kişisel özelliklerin, duyguların, isteklerin, davranışların ve buna benzer birçok şeyin burçlar ile bir alakası olduğuna inanılmaktadır. Günümüzde birçok burç yorumcusu bulunmaktadır. Burçların anlamlarını araştıran kişilere astrolog ve burç alanının bütününe astroloji adı verilmektedir. Burçlar hakkında birçok kitap yazılmıştır. Burçlar aynı zamanda insanlar için daha fazla anlam ifade etmektedir. Günlük, haftalık, aylık hatta yıllık olarak bile burcunuzun yorumunu görebilirsiniz. Bahsetmiş olduğumuz gibi birçok kitap yazılmıştır. Aynı zamanda birçok dergi, gazetelerdeki yorumlar, internet sayfaları da oluşturulmuştur. Teknoloji ile iç içe olduğumuz bu zaman diliminde internet üzerinden her işi yapabildiğimiz gibi astroloji alanında yapılmış olan çalışmalara ve burç yorumlarına ulaşabiliyoruz. İnternet üzerinden burcunuzun adını yazıp, öğrenmek istediğiniz şeyleri yazdığınız zaman karşınıza binlerce sonuç çıkacaktır. Bir tanesinden başlayıp, burcunuzun ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz. Burçların geçmiş veya gelecek ile ilgili bilgiler verdiğine de inanılmaktadır. Bu nedenle burçlar oldukça dikkat çeken bir konudur. Her türlü araştırılması yapılmaya devam edilmektedir. Günümüzde insanların bu denli ilgisini çeken diğer şeylerden de bahsedecek olursak; rüya tabirleri, kahve falları, tarot falları ve bunlara benzer insan ruhuna yakınlığı ile bilinen olaylar oldukça dikkat çekmektedir. Burcunuzun yorumlarının her zaman iyi çıkmayacağı gibi her zaman kötü çıkmayacağını da bilmenizde fayda var.

Haberin Devamı