Gazete Vatan Logo

Bulvar çöktü!

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda metro istasyonu yapılan alanın yakınında dün saat 16.00’da yol aniden çöktü.

Bulvar çöktü!

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda, metro istasyonu yapılan alana yakın bölgede yol aniden çöktü. Yolda 3 metrelik çukur açan çökme sırasında şans eseri ölen ya da yaralananın olmadı. Olayın ardından Barbaros Bulvarı, Zincirlikuyu istikametine doğru yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çökmenin metro çalışmasından kaynaklanmadığını açıkladı.

Beşiktaş Meydanı’ndan Barbaros Bulvarı’na girişte, saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen çökme, Beşiktaş Metro İstasyonu inşaat alanına çok yakın. 3 metre derinliğinde, 75 santimetre çapındaki göçük yüzünden yol, Zincirlikuyu istikametine doğru araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Göçük sırasında yoldan araç veya yayanın geçmemesi sayesinde şans eseri can kaybı yaşanmadı. Olayın ardından Zincirlikuyu istikametine gidecek araçlar, Çırağan Caddesi istikametine yöneldi, bir kısmı da Beşiktaş Meydanı’ndan geri dönmek zorunda kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ve iş makineleri, çöken yoldaki çukuru, beton ve toprakla doldurdu.

Haberin Devamı

İBB: İnceleniyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda meydana gelen çökmenin metro tünel inşaatı kazısından meydana gelmediği anlaşıldı. Yapılan incelemede metro tünellerinde herhangi bir çökme-çatlama veya toprak kayması görülmedi. Çökme tünel koruma bandı ile yol arasındaki yaklaşık 3 metrelik bir alanda meydana geldi. Nedeni ise teknik incelemeden sonra belirlenecek” denildi.