Gazete Vatan Logo
Magazin Buket Aydın: 'Kanal D en büyük hayalimdi'

Buket Aydın: 'Kanal D en büyük hayalimdi'

7 Mayıs Pazartesi akşamı itibarıyla Kanal D Ana Haber’de izleyiciyle buluşacak Buket Aydın, “Ne kadar güzel bir duygu olduğunu tarif edemem. Bu, benim en büyük hayalimdi” dedi.

Buket Aydın: 'Kanal D en büyük hayalimdi'

Yıllardır NTV’de başarılı işlere imza atan Buket Aydın, artık Kanal D Ana Haber Bülteni’ni sunacak. Tecrübeli haber spikeri, reyting savaşı için, “Buraya müthiş bir ekiple gelen Ramazan Kurnaz’a güveniyorum. Reyting savaşları benim için yeni ama ekip, bu savaşların ustası olmuş” dedi. Aydın’la, habercilik serüvenini ve son dönemde aldığı ödülleri konuştuk.

- Pazartesiden itibaren Kanal D Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başlıyorsunuz. Neler hissediyorsunuz?

İçimde gerçekten çok büyük bir heyecan var. Ama bu yeniliğin heyecanı... Ne kadar güzel bir duygu olduğunu tarif edemem. Aynı zamanda büyük bir sorumluluk aldığımın farkındayım.

- İlk teklif geldiğinde neler hissettiniz?

Kanal D Ana Haber koltuğu çok önemli... Zira burada büyük haberciler, Mehmet Ali Birand gibi önemli isimler oturdu. Böyle bir yere layık görülmüş olmak onurdur.

- Kanal D’ye transfer olunca ne gibi yorumlar aldınız?

Hep olumlu sözler okudum, işittim. Pozitif yorumlar geldi. Normalde izleyici değişikliği pek sevmez ama burada tersi bir durum yaşandı. Sanki herkes bugünü bekliyormuş gibi sevindi. Güzel yorumların ve sözlerin keyfini çıkarıyorum.

Haberin Devamı

- Haber kanalından, ulusal bir ekrana geçiş yaptınız. Arada ne gibi farklar var?

Haber kanallarını halkın belirli bir kesimi izliyor. Kanal D’yi ise herkes. Kitle farklı, iddia çok büyük. Diğer ulusal kanallarla rekabet ve reyting yarışı var. Bu bence en büyük farklardan biri bu. Haber kanalında zamanınız çok, burada ise daha kısıtlı. Belli bir sürede tüm olup biteni en akıcı şekilde anlatmak gerek.

- Eskiden ana haber bültenlerini erkekler sunardı. Şimdi kadınlar, erkeklerden daha çok ekranda. Neler düşünüyorsunuz bu konuda?

Haberci, habercidir. Cinsiyet ayrımı olmaz diyorum. Erkek-kadın değil, başarılı veya başarısız insanlar var bu meslekte. Hemcinslerimin yükseldiğini görmek, sonsuz bir mutluluk kaynağı tabii.

- Türkiye’nin en büyük kanalında ana haber sunacaksınız. Başka hayaliniz kaldı mı?

Kalmadı, bitti. Bu benim en büyük hayalimdi. Öyle ki, söylemeye ve anlatmaya kıyamadığım bir yer. Bizim işin, mesleğin zirvesi bu koltuk.

Haberin Devamı

- Ana haberde ciddi bir reyting savaşı var. Nasıl bir sorumluluk hissediyorsunuz?

Zirvede rüzgar sert eser. Yani tek başına olmaz bu iş. Buraya müthiş bir ekiple gelen Ramazan Kurnaz’a güveniyorum. Reyting savaşları benim için yeni ama ekip, bu savaşların ustası olmuş.

- Habercilik sizin için ne ifade ediyor?

Bir tutku. Bizim işi gerçekten sevmeyen, yapamaz. Ama bir kere alışan da kolay bırakamaz. Adrenalini yüksek bir meslek. Bilmek, herkesten önce öğrenmek ve hep daha iyisini hedeflemek, işin ruhunda var. Evde yemek yapacaksın diyelim ki, o gün kötüysen, ruh halin iyi değilse veya en basitinden yemek yapmak istemiyorsan, güzel olur mu? Asla olmaz. Her işe ruhunu katacaksın.

‘Çalışarak enerji depoluyorum’

- Yıllardır Türkiye ve dünya gündemini takip ediyorsunuz. Buna rağmen dinç ve güzel kalmayı nasıl başarıyorsunuz?

Öyle görünüyorsam ne mutlu bana... Çalışarak enerji depoluyorum. Çalışmayı, koşturmacayı ve öğrenmeyi çok severim. Gündemi takip etmek iş değil benim için, alışkanlık.

Haberin Devamı

- Ekran önünde güzellik ne kadar önemli?

Eskiden daha önemliydi. Artık o kadar değil. Yani haber ekranı için böyle bence... İzleyici artık okuyan değil, anlatan ve gerektiğinde yorum yapan, işin mutfağını bilen sunucu görmek istiyor. Arz talep meselesi. Son tahlilde bakın ekrana, çoğunluk oldukça donanımlı ve tecrübeli. Bu, izleyicinin talebidir.

- Ekran önündeki kadınlara en çok gelen soru kıyafetleriyle ilgili olur. Bir stylistle mi çalışıyorsunuz yoksa siz mi karar veriyorsunuz?

Profesyonel yardım alıyorum. Suna Kabadayı’yla çalışıyoruz. Haber ekranında netliğe önem veririm. Kargaşadan uzak keskin çizgiler, insanların size değil habere odaklanmasını sağlar ki, bence bu iyidir. Saçlarımı topluyorum çünkü çok uzun.

- Anchorwoman olarak adlandırmak neler hissettiriyor?

Önemli olan tanımlar değil, onların içini doldurabilmektir. İzleyiciye geçen histir. Bu kısımla daha çok ilgileniyorum.

‘Ödüller motivasyon kaynağımız’

- Yıllardır en çok izlenen bültenlere imza attınız. Başarınızın sırrı ne?

Haberin Devamı

Haber kanalı ölçümü farklı bir durum. Ama özellikle Gece Bülteni döneminde iyi izlendiğim doğru. Bence halkın tercihlerini bilmek önemli.

Ekranda olduğunuz saat diliminde nasıl bir izleyici kitlesi var ve ne istiyor? Bu sorunun yanıtını bulun, üzerine sunumda samimiyet ekleyin, başarı kendiliğinden gelir.

- Ana haber spikerliği, öğretim görevlisi ve yazarlık... Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Her şeye birden nasıl yetişiyorsunuz?

Zaman bulamıyorum. Bazen annemi 15 gün göremiyorum. O zaman çok üzülüyorum tabii. Ama bu yoğunluk benim tercihim. Etrafımdaki herkes saygı duyuyor. Öğretim görevlisi olarak okullara gitmek ve öğrencilerin hayatlarına dokunabilmek harika. Ama bırakmak zorunda kalacağım. Çünkü özellikle bu dönemde çok yoğunlaştı işlerim.

- Birçok ödül aldınız. Bu, sizi nasıl motive ediyor?

Ödüller motivasyon kaynağımız. Yaptığınız işin takdir edilmesi güzel. Kim istemez ki... Layık görenlere teşekkürler.

Milliyet / Sercan Kısmet