Gazete Vatan Logo

Bugün daha hızlıyız

Türkiye 1991’de 1G’yi, 1993’te interneti, 1994’te SMS’e de olanak sağlayan 2G’yi, 2009’da 3G’yi tanıdı. Bugün de 10 kat hızlı 4.5G ile uyandı.

Bugün daha hızlıyız

Makineler arası iletişimin yanı sıra nesnelerin interneti mümkün olacak. Daha fazla cihaz, evler işyerleri, şehirler akıllı olacak. Mobil çalışma artacak.

Turkcell kota katladı sürprize yer yok dedi

Turkcell 4.5G’ye geçen müşterilerinin kotalarını 3 ay boyunca ikiye katladı. 10 maddeden oluşan bir taahhüt listesi de hazırlayan Turkcell “4.5G’ye geçen hiçbir müşterimizden ekstra bedel almayacağız. Fatura sürprizi yaşatmayacağız” sözü verdi.

Turkcell, bugün hizmete giren 4.5G’ye geçen bütün abonelerin internet kotasını ikiye katlayacak. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 4.5G’ye ilişkin Girne’de düzenlediği basın toplantısında, yeni dönemde Turkcell’in müşteriye olan bağlılığını 10 maddelik manifesto ile kayıt altına aldıklarını söyledi.

Terzioğlu, müşterilere “Hızım arttı, kotam bitecek” sıkıntısı yaşatmak istemediklerini belirterek, “4.5G’ye geçen müşterilerimizin kotalarını ilk 3 ay boyunca ikiye katlayacağız, 3 ayın sonunda da fiyat artışı olmaksızın daha yüksek kotalı tarifelerden yararlanabilecekleri sürpriz tekliflerimiz olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 bin telefon aldı

Müşterinin sorununu kendi sorunları olarak gördüklerini ve her zaman müşterinin yanında olacaklarını anlatan Terzioğlu, “Kullanılmayan paket ve servis ücretlerini geri ödeyeceğiz. Müşteri menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Örneğin; paketinden kalan kullanım hakkını devredeceğiz. Cihazları bozulduğunda tamir edilene kadar ikame cihazla onları bağlantısız bırakmayacağız. 4.5G’ye geçen hiçbir müşterimizden 1 lira dahi ekstra bedel talep etmeyeceğiz, faturalarda sürpriz yaşatmayacağız” dedi. Turkcell’in müşterisine bağlılık sözü verdiği 10 maddelik manifestosu şöyle:

“Müşterilerimiz 4.5G tarifelerine geçerken ya da 4.5G tarifeleri arasında değişiklik yapmak istediklerinde cayma bedeli ödemez. Hem bol internetli tarifeler veriyoruz hem de herkesin kotasını ikiye katlıyoruz. 4.5G tarifelerindeki müşterilerimizin paketleri yurt dışında da aynen geçerlidir. Yurt dışına çıkan müşterilerimiz beklemediği bir fatura ile karşılaşmaz. Akıllı fatura özellikli tarifelerimiz ve fatura danışmanlarımız sayesinde müşterilerimizi beklenmedik fatura ile karşılaştırmayız. Bir müşterimizin faturasında olağan dışı bir yükselme olursa, önceden haber verir, müşterimizin lehine daha uygun tarifeyi öneririz. Evde ya da iş yerinde internetiniz bağlanana kadar mobil internet ile destekler, sizi internetsiz bırakmayız. Akıllı telefonunuz bozulduğunda, hızla yedek telefon sağlar, sizi yarı yolda bırakmayız. Turkcell Finansman’ın sunduğu esnek ödeme seçenekleri ile istediğiniz cihaza ulaşmanızı sağlarız. Ürün ve hizmetlerimizle sadece Turkcell abonelerinin değil, tüm Türkiye’nin hizmetindeyiz. 65 yaş üzeri ve engelli müşterilerimizi yormaz, evlerinde hizmet veririz. Olağanüstü durumlarda müşterilerimizin finansal yükümlülüklerini askıya alıp, her birini tek tek bilgilendiririz.”

Haberin Devamı

Data birim fiyatı % 20 ucuzladı

Terzioğlu, müşterilerin merakla beklediği 4,5G tarifeleri hakkında bilgi vererek, müşterilerin ihtiyacına göre paketler oluşturduklarını, çok data tüketen müşteriler için 50 GB’a varan mobil internet paketleri hazırladıklarını, yeni paketlerde data fiyatlarının birim maliyetlerinin yüzde 20’ye varan oranda azaldığını kaydetti. Yeni 50 GB’lik paketin fiyatı 149 TL, 20 GB’lik paketin fiyatı 119 TL, 15 GB’lik paketin fiyatı 99 TL, 10 GB’lik paketin fiyatı 79 TL, 2 GB’lik paketin fiyatı ise 39 TL olarak belirlendi. Paketlere ayrıca Turkcell TV ve müzik paketleri de hediye olarak ilave edildi.

Haberin Devamı

Ev akıllıysa finanse ederiz

Kısa süre önce kurdukları finansman şirketinin büyük ilgi gördüğünü belirten Kaan Terzioğlu önümüzdeki dönemde internete bağlanabilen herşeyi finanse edeceklerini belirtti. Terzioğlu “Eğer aldığınız ev akıllı air evse yani tüm cihazları kendi internete bağlanıyorsa gerekirse onun mortgage kredisini de finanse edebiliriz. Teknolojiyi önemsiyoruz. 4.5G ile hızlanacağımızı düşünürsek aslında insanların ömrüne ömür katıyoruz” diye konuştu.

Hız yüksek ama cepleri yakabilir

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 4.5G teknolojisinin kullanımıyla yüksek hızlı hizmetin, yüksek maliyete sebep olabileceğine dikkat çekerek, gençlere fatura uyarısında bulundu. Yıldırım, şunları söyledi:

“Burada hız çok yüksek ama bir yandan da cepleri yakabilir. Tedbirli olmakta fayda var. Çeşitli kademeler var, 3,5,8,9 gibi. Bu kademelere dikkat etmemiz lazım. Zaman çok önemli, para önemsiz ise istedikleri hızla gitsinler. Para da zaman da kendileri için önemliyse ortalama hızları tercih etsinler. ‘Benim zamanım çok, para fazla gitmesin’ diyorlarsa, daha alt seviyedeki hızı seçmelerinde fayda var. Sonunda fatura önlerine gelince ‘4.5G de ne kadar kazıkmış’ diye bir şikayet olmasın istiyoruz. Herkes bütçesine göre, yorganına göre ayağını uzatarak iş yapsın.”

Yıldırım, 4.5G’nin tüm şehir merkezlerinde belirli noktalarda verimli çekeceğini dile getirdi.