Gazete Vatan Logo

Bu yıl da hedefleri şampiyonluk

Onlar Türkiye’nin gurur kaynağı her biri kendi branşında ismini dünya şampiyonları arasına yazdıran milli yıldızlarımız. Red Bull’un destek verdiği elit sporcularımızla Antalya’da buluştuk ve 2018 hedeflerini konuştuk.. İşte karşınızda Türkiye’nin Şampiyonlar Ligi...

Bu yıl da hedefleri şampiyonluk

Spor ve sponsorluk kelimeleri bir arada kullanıldığında aklımıza gelen ilk markalardan biri Red Bull. Extreme sporlara yatırım yapıyorlar, kendi takımlarını kurup Bundesliga’da (RB Leipzig) mücadele ediyorlar, Formula 1’de kendi ismini taşıyan bir takımları var… Hatta uzayda bile varlar, 2012’de Felix Baumgartner’ın stratosferden dünyaya atlamasına sponsor olan marka Türkiye’nin önde gelen şampiyon sporcularına da destek oluyor. Sadece bir enerji içeceği markası olmayan Red Bull, tüm dünyada her yıl bir çok farklı alanda 1300 etkinliğe imza atarken, spor dışında kültür sanat, müzik ve dansa da önem veriyor. Öyle ki; 82 ülkede 183 disiplinde toplam 955 Red Bull sporcusu bulunuyor. İstatistiklere göre Red Bull sporcuları son Rio Olimpiyatları’na ‘Red Bull ülkesi’ olarak katılsaydı, madalya sıralamasında 7’nci sırada bitirirlerdi. Her yıl Türkiye’de 20’ye yakın etkinlik düzenleyen marka, motorsiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu’ndan, dünya aerobik cimnastik şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı’ya, windsurf’çü Lena Erdil, önümüzdeki yıl Super Bike’ta yarışacak Toprak Razgatlıoğlu, dağ koşucusu Ahmet Arslan gibi ülkemizin önde gelen sporcularına da destek veriyor. Red Bull’un sporcu ailesine katılan en son isim ise Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve tekvando dünya şampiyonu Kübra Dağlı. 14 yaşındaki ikiz motosikletçiler Can ve Deniz Öncü ise ülkenin sınırlarını aşıp global sponsorluk alan geleceğin şampiyonları olarak görülüyor.

Haberin Devamı

#jimnastik Ayşe Begüm Onbaşı
Performansım gittikçe artıyor

2017 benim için oldukça verimli geçti, Avrupa şampiyonu oldum, Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazandım. Bu yıl yoğun bir programım olacak; en önemlisi Dünya Jimnastik Şampiyonası. Buradan ülkeme altın madalya ile döneceğim, ayrıca Okul Olimpiyatları olacak ve tabii yine Avrupa Şampiyonası’nda yarışacağım. Bu hedefe ulaşmak için haftanın altı günü çift antrenman yaparak çalışıyorum. Sponsor sorunum çözüldü. Redbull ailesinden maddi manevi destek görüyorum Onlar sayesinde de birçok müsabakaya katılıyorum, bu performansımı ve müsabaka tecrübemi artıran bir durum.

Haberin Devamı

#rüzgar sörfü Lena Erdil
Rüzgar gibi sert eseceğim

Geçen yılın son yarışına dünya ikincisi olarak girdim ama sakatlanıp ve dünya dördüncüsü olacak sezonu bitirdim. Şimdi 2018 hedefime ulaşmak için çalışmalara başladım. Kışın sıcak ülkelere gidiyorum, Güney Afrika’da kış antrenmanlarımı sürdüreceğim. İki ay burada çalıştıktan sonra 1.5 ay da Kanarya Adaları’nda ve sonra da İtalya’da müsabakalara hazırlanacağım. Mayıs ayında da Dünya Şampiyonası için sezonu açacağım. Hedefim sakatlık yaşamadan yeniden dünya şampiyonu olup ülkemi temsil etmek. Bana rüzgarın kızı diyorlar bunu haketmek için çok ter dökeceğim..

#superbike Kenan Sofuoğlu

Yarış kariyerimi bu yıl bitireceğim

Bu sezon şansız başladı yedi yarışa çıktım sakatlıktan dolayı her yarışa katılamadım 5’ini kazandım ikisinde podyum yaptım ama sakatlıktan dolayı şampiyon olamadım. 2018 çok önemi bir yıl benim için. Yarış kariyerimdeki 20’nci yılım, bu nedenle 6’ncı kez dünya şampiyonu olup yarış hayatıma nokta koyacağım. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan bana “Bırak artık yarışları” demişti, ben geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımıza gidip iznini aldım ve “Bir sene daha yarışacağım, bu yetiştirdiğim çocuklar için çok önemli, kariyerimi zirvede bitirmem lazım” dedim. Cumhurbaşkanım da izin verdi. Bu nedenle 2018 yarış kariyerimi dünya şampiyonu olarak zirvede bitireceğim bir yıl olacak.

Haberin Devamı

#motogp Can ve Deniz Öncü

Hedefimiz Kenan abi gibi zirveye çıkmak

Onlar henüz çaylak, bu nedenle Redbull MotoGP Rookies Cup’ta yarışıyorlar. 14 yaşında hız limitlerini zorlayan (Ortalama 250 km/s), keskin virajlara giren ve rakiplerinin korkulu rüyası olan milli sporcular Can ve Deniz Öncü, geleceğin MotoGP şampiyonu olarak görülüyor. Hatta en büyük çekişme rakipleriyle değil, kendi aralarında. Dört yaşında motosikletle tanışan ikiz kardeşler, bugün Kenan Sofuoğlu’nu örnek alıyor ve onunla antrenman yapıp yarışlara hazırlanıyorlar. Öncü kardeşler “En büyük hedefimiz Moto GP şampiyonu olmak” Bu yıl Rookies Cup şampiyonu olmak istiyoruz. Gelecek hedefimiz Kenan abi gibi zirveye çıkmak” diyorlar.

Haberin Devamı

#yağlı güreş İsmail Balaban
Yağlı güreşi dünya tanıyacak
2017 harika benim için harika bir sezon oldu, yağlı güreşin en büyük ünvanını alıp Kırkpınar’da başpehlivan oldum. Şimdi hedefim bu yıl ve 2019’da da başpehlivan olup altın kemeri kalıcı olarak kazanmak. Bunun için çalışmalara başladım. 2018’de bir hedefim daha var, o da bu sporu dünyaya tanıtmak. Güreşe gençlerin ilgisi her geçen yıl artıyor. Seyirci kitlesi değişiyor. Başpehlivan olduktan sonra popülerliğim arttı, sosyal medyadan çok güzel mesajlar geliyor, arada evlenme teklifleri de geliyor, kibarca reddediyorum. Bu popülerlik beni değiştirmez ben köy insanıyım nasıl davranacağımı bilirim popüler olsam da tanınsam da ben yine aynı İsmail’im. Kırkpınar’da da şampiyon olmak için günde çift antrenman yapıyorum.
#tekvando Kübra Dağlı
İstiklal marşımızı ezberleteceğim
Ben dövüş sporlarının içine doğdum ve büyüdüm. 13 yaşımda karateye, 15’imde tekvandoya başladım. Her sabah 05:00’da antrenmana gidiyorum, günde iki antrenman yapıyor ve 2018’de katılacağım müsabakalara hazırlanıyorum. 2017’de madalyalarımın sayısı arttı, Avrupa ve Dünya Şampiyonu oldum. Şimdi bu sene yapılacak dünya şampiyonasına odaklandım. Bir yandan da üniversitede okuyorum, tempom biraz yüksek ama başarılı olmak ve milli formanın hakkını vermek için bu tempoya ayak uydurmak zorundayım. Eğer tekvando poomse bölümü olimpik spor olursa gözümü olimpiyat şampiyonluğuna diktim. İstiklal marşımızı herkese ezberletmek istiyorum.