Gazete Vatan Logo

Bu sergileri kaçırmayın

Bu sergileri kaçırmayın

- Pi Artworks-Mustafa Horasan 29 Nisan / 6 Haziran

Mustafa Horasan, Pi Artworks İstanbul’daki son kişisel sergisi “Karanlığın Uykusu” ile kolaj tekniğine ve estetiğine yeni bir yaklaşım getiriyor. Sanatçı geçtiğimiz yıl galerinin Londra şubesinde açtığı “When The Time Comes” isimli sergisinde, kolaj çalışmalarından oluşan bir seriye ilk kez kapsamlı bir şekilde yer vermişti. Yeni sergisi ise sanatçının farklı yorumuyla, alışılagelmiş kolaj anlayışının, kes-yapıştır veya parçala-birleştir yönteminin nasıl dışına çıktığını gösteriyor.

- EKAV Gallery-İnci Ertuğ 7/30 Mayıs

EKAV (Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı) ressam İnci Ertuğ’un var oluşun temelinde yer alan devinim kavramını irdelediği “Devin[im]ler Motions” isimli kişisel sergisine 7-30 Mayıs 2015 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Son sergisini Ankara Cer Modern’de gerçekleştiren Ertuğ, yeni sergisinde; geçişkenlik, değişimin özündeki devinim, toplumsal ve tinsel güçlerin birey üzerinde oluşturduğu baskıları tuvallerine aktarıyor. Farklı materyalleri bütünsel bir yorumla birleştiren sanatçı, devinimin hızıyla hayatları sorguluyor, evrenin doğal devinimini renklerle tercüme ediyor.

Haberin Devamı

- Pera Müzesi-Cecil Beaton 13 Mayıs/26 Temmuz

20. Yüzyılın en önemli fotoğrafçılarından Cecil Beaton’ın 13 Mayıs’ta Pera Müzesinde açılan sergisi İstanbullu sanat severler adına büyük bir şans diye düşünüyorum. Aynı zamanda Oscar ödüllü bir kostüm tasarımcısı olan Cecil Beaton’ın, Londra, National Portrait Gallery Fotoğraf Danışmanı Terence Pepper küratörlüğünde “Sotheby’s Cecil Beaton Studio Archive” koleksiyonundan derlenen sergisi, sanatçının 1920’lerden 70’lere kadar fotoğrafladığı sanatçılar, film yıldızları, entellektüeller ve kraliyet portrelerinden oluşuyor.

- Arter-Spaceliner 15 Mayıs/2 Ağustos

Arter’de ise 15 Mayıs- 2 Ağustos tarihleri arasında “Spaceliner” isimli grup sergisi yer alıyor. Küratörlüğünü Barbara Heinrich’in üstlendiği sergi, çağdaş desen üretiminin içerdiği biçimsel çeşitliliği ele alırken, desen ve mekân arasındaki ilişkiyi araştıran sanatçıların işlerine yer veriyor. “Spaceliner”, çağdaş desen üretimine dair yöntem ve yaklaşımları örneklendirecek. Sergideki bütün işler temelinde desenin yer aldığı bir düşünme biçiminden besleniyorlar. Bu yaklaşım, ortaya çıkan sanatsal üretimi diğer mekânsal yerleştirmelerden farklı kılıyor.

Haberin Devamı

- Pilot-Yarından Önceki Gün 9 Nisan/16 Mayıs

Pilot’ta bugün sona erecek sergi, kariyerinin başındaki üç genç kadın sanatçının sergisine ev sahipliği yapıyor. Neslihan Koyuncu, Senem Denli ve Hacer Kıroğlu’nun çalışmaları “Yarından Önceki Gün” isimli sergiyle Pilot’a konuk oluyor.

Pilot’un bu yılki ilk grup sergisi, üretimleri ile dikkat çeken 3 genç kadın sanatçıya odaklanıyor. Sanatçıların farklı medyumlarla, farklı zamanlarda yaptıkları üretimlerini örnekleyen sergi, bugünkü sanat üretimindeki kırılma ve devamlılıkları da göstermeyi arzuluyor. Sergi, farklı zamanlarda üretilmiş pek çok eserin farkındalığı ve öncülüğüyle temelleniyor ve yeni bir sözlük üretmenin yollarını arıyor.

Haberin Devamı

Asar-ı Atika Antika Sanat’ın yarınki müzayedesinde Osmanlı esintisi...

Asar-ı Atika Antika Sanat Galerisi, Osmanlı ve karma eserlerden oluşan 18. müzayedesini yarın Grand Hyatt İstanbul’da gerçekleştiriyor. Müzayedede Osmanlı Saray Eserleri, Türk seramik ve Osmanlı hat sanatının nadide örnekleri, farklı dönem ve coğrafyalardan klasik tablolar ve tombaklar alıcı bekliyor. 239 parçanın satışa çıkacağı eserler arasında dikkat çeken parçalar şöyle:

Anıtsal Zerendud Hat Levha: Açılış fiyatı: 280 bin TL. Sultan II. Mahmud Besmele: Açılış fiyatı 100 bin TL Sultani İngiliz Gümüş Çay Takımı: Açılış fiyatı: 75 bin TL Tombak Şehzade İbriği: Açılış fiyatı: 49 bin TL.