Gazete Vatan Logo

Bu meyveler gerçek!

Kalp, küp, yıldız şeklindeki meyveler Türkiye’de de üretilmeye başlandı. Fiyatları 7 ile 180 TL arasında değişen meyvelerde katkı maddesi yok.

Bu meyveler gerçek!

Dünyanın en lüks meyve ve sebzeleri olarak sınıflandırılan şekilli meyveler, dünyada 2,5 milyar dolarlık bir pazara sahip. Türkiye’de normal şartlar altında tarlada veya bahçede değerini bulamayan ürünler, kalp, küp, yıldız şekillerine dönüşerek lüks otel, restoran, ve manavlarda talep gören ürünler haline geldi. Shaped Fruit, ürünlerinde sağlığa zarar verebilecek hiçbir katkı maddesi kullanmıyor. Şekilli meyveleri ülkemizde üretmeye başlayan Orman Mühendisi İsmail Yanarateş ile meyvelere nasıl şekil verdiklerini konuştuk.

Japonya’da gördüm Türkiye’de ürettim

Fikir nereden doğdu?

Japonya’da meyveleri gördüğüm o an ülkemizde de bu şekilli meyveleri yetiştirebileceğimizi düşündüm. Uzun yıllar çiftçilik yapan ailemle konuyu paylaştım ve üretim için Ar-Ge çalışmalarına başladım.

Zamanla kalıbın şeklini alıyor

Üretim aşamasını anlatır mısınız?

Meyveler zamanla kalıbın şeklini almaya başlıyor. Olgunlaştıktan sonra kalıplardan çıkararak topluyoruz. Ürünlerimiz şimdilik; kavun, karpuz, limon, elma ve salatalık olsa da farklı meyvelerle de takipçilerimizi karşılamayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Doğal şartlarda yetiştiriliyor

Meyvelere nasıl şekil veriliyor?

Üretimden tüketime insan sağlığına zararlı hiçbir kimyasala maruz kalmadan doğal şartlarda özel bir kalıp içerisinde yetiştiriliyor. Yani, meyvelerimizin normal meyvelerden tek farkı, bir kalıp içine yerleştirilmesi ve o kalıp içinde olgunlaşması.

Hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor

Doğal olmayan bir yöntem var mı üretimde?

Ürünlerde hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor. Tatlarının normal meyvelerden hiçbir farkı yok. Hatta ürünlerimiz kalıp içerisinde yetiştiği için hiçbir kimyasala da maruz kalmadığından tat ve kokuları daha güzel ve iştah açıcı bile diyebiliriz.

Fiyatlar 7-180 TL arasında

Meyvelerin fiyatları ne kadar?

Özel günlerde, doğum günlerinde bilinenin dışında bir hediye alternatifi olurken aynı zamanda kurumların özel günlerde tercih edebileceği ürünler arasında. Salatalık 7 TL, limon 20 TL, elma 23 TL, karpuz ve kavun 180 TL.