Gazete Vatan Logo

Bu ittifakı koruyacağız

Erdoğan, MHP ile Cumhur İttifakı’nın kolay kurulmadığını söyledi. ‘Bu ittifakı beraber koruyacağız. Sözde milletin ittifakına sandıkta gereken dersi vereceğiz’ dedi

Bu ittifakı koruyacağız

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan dün partisinin Nevşehir mitinginde konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bu yola çıkış bir cumhur ittifakıdır. Bu cumhur ittifakını beraber koruyacağız. Araya tabanda fitne fesat sokmak isteyenlere aman ha fırsat vermeyeceğiz. Bu cumhur ittifakı kolay kurulmadı. Bununla birlikte sözde milletin ittifakı diye ortaya çıkanlara sandıkta gereken dersi vereceğiz.

Bölgemizde fitneyi değil kardeşliği büyüteceğiz. Husumeti değil muhabbeti güçlendireceğiz. Gerilimi değil dayanışmayı arttıracağız. Ben gönül diliyle konuşuyorum. 81 milyona gelin helalleşelim diyeceğiz.

Kimse Türkiye’yi eskinin o krizli, kaoslu, istikrarsız günlerine geri döndüremez. Bu ülkenin artık böyle kaybedecek tek bir günü bile yoktur. Buna rağmen muhalefet 24 Haziran sonrası eski sisteme dönmekten söz edebiliyor. 16 Nisan’da milletin ortaya koyduğu güçlü iradeyi yok saymak için kendilerince tezgah kuruyorlar. Milletin elinden cumhurbaşkanı seçme yetkisini elinden almak için kapalı kapılar arasında tezgah kuruyorlar. Biz bunlara boşuna milli irade hırsızı demiyoruz, yıkım ekibi demiyoruz.

Haberin Devamı

Birinci köprü Demirel zamanında yapıldığında komünistler vardı. İstemezük, satacağız dediler. Üçüncü köprüyü de bu kardeşiniz yaptı. Şimdi sözde İnce ne diyor. Dördüncüyü de ben yapacağım diyor. Ya sen neyi yapacaksın. Dikili ağacın yok. Ekonomide, ticarette millete sunacakları bir tane hedefleri yok. Bunlar ya yıkmanın derdindeler ya da komşu bağından sepet dolduruyorlar. Onların hayallerinin ulaşamayacağı noktaya biz zaten ülkemizi taşıdık.

CHP’nin beyanname diye açıkladığı karalama defterinde terör konusunda doğru düzgün tek bir ifade yok. İnce’den teröre karşı bir tavır duydunuz mu? O Edirne’deki o Kobani olayında, 6-7 Ekim’de kardeşlerimin öldürülmesine neden olan kişidir, onu ziyaret etti.

Siz o komutanlarımızın apoletlerini sökemezsiniz. O apoletleri onlarla millet taktı millet. Benim katıldığım Türkiye Esnaf Sanatkarlar Odası’nın iftar yemeğiydi. Metin Temel Paşa oraya Malatya’nın protokolünden biri olarak katıldı. Ben kimim başkomutanım. Bunu ben söylemiyorum, Anayasa söylüyor. Bay Muharrem önce bunu öğren. Diyorum ya sen çırak bile olamadın. Bunlar Türkiye’yi Pensilvanya’daki şarlatana altın tepside sunma derdindeler. Şarlatan ne söylüyorsa bunlar da onu söylüyor.

Haberin Devamı

Afrin’e girdik mi? Sincar, Kandil gerekirse oraya da gireriz. Ülkemizi rahatsız eden kim varsa biz oradayız.

Madem yapamıyorsunuz, yapılmış olanı yıkmaya çalışmayın. Madem yönetme kabiliyetiniz yok o zaman yönetenlere engel olmayın. Bu millet size yeter ki gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz diyor. Türkiye kimin kuru sıkı attığını kimin sözünün eri olduğunu gayet iyi biliyor.