Gazete Vatan Logo

Bu illerde okullar tatil edildi

Yurt geneli soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. İstanbul'da henüz okullar tatil edilmedi. Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi.

Trafiğe çıkacak sürücülerin de uyarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ayrıca, İstanbul ilinde mevcut kar yağışının olumsuz etkilerine karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almaları konusunda Valiliğimizce uyarılmıştır. Yağan kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlükler göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri önem arz etmektedir.”

Haberin Devamı

İŞTE YURTTA OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İLLER

ÇANAKKALE

ÇANAKKALE’nin Yenice İlçesinde, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün (Çarşamba) tatil edildiği duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesinden yayınlanan duyuruda, "Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle İlçemizde bulunan okullarımızın çoğunluğunun taşımalı kapsamımda olmaları nedeniyle, olumsuz bir durum yaşanmaması için ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

KOCAELİ

KOCAELİ’de gece yarısından itibaren etkili olan kar nedeniyle okullar bugün tatil edildi.
Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okulların bir gün tatil edildiği belirtildi. Kar nedeniyle kent içi yollarda trafik aksarken, şehirlerarası yollarda alınan önlemlerle herhangi bir aksama olmadı.

BALIKESİR'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Balıkesir'de okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar nedeniyle okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sitesinde yapılan açıklamada: "Olumsuz hava şartları nedeniyle Balıkesir Altıeylül ve Karesi ilçeleri başta olmak üzere, Balya, Manyas, Bandırma, Gönen ve Susurluk'ta olumsuz hava şartları dolayısı ile 18.02.2015 Çarşamba günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

DÜZCE’DE OKULLARA KAR TATİLİ

Düzce Valiliğinin aldığı kararla il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Düzce Valiliği Basın ve halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar da 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

KONYA'NIN 9 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR TATİLİ

Konya'nın 9 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların 18 Şubat Çarşamba günü bir gün, Ilgın ilçesinde ise Çarşamba ve Perşembe günü 2 gün tatil edildiği bildirildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ZONGULDAK’TA EĞİTİME KAR ENGELİ

ZONGULDAK’ta, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji’nin yoğun kar yağışı beklendiğini açıklaması üzerine Zonguldak Valiliği bu sabah ilk ve orta dereceli okullar için tatil kararı aldı. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.

KASTAMONU

Kastamonu’nun 7 ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Kar, Kastamonu’nun ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu’da tüm ilk ve orta dereceli okullar, Doğanyurt ve Küre’de taşımalı eğitim yapan okullar kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi. Cide ise taşımalı eğitime 2 gün ara verildi.

Kar nedeniyle 324 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel idaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

KAR yağışı Ordu ve Sinop’ta bazı bölgelerde hayatı felç etti. Ordu’nun Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinde okullar bugün tatil edilirken, Sinop’ta da il merkezinde taşımalı eğitime ara verildi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamı, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak Mahallesi'ndeki Pelitliyatak Ortaokulu, Çalca ve Yeşilyurt İlkokulu, Yenikent Mahallesi'ndeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verileceğini duyurduklarını hatırlattı.
Kent genelinde devam eden kar yağışı sebebiyle eğitime ara verilen ilçe ve mahalle sayılarının artırıldığını belirten Türkkan, "Gölköy, İkizce, Fatsa ve Çaybaşı ilçelerinde taşımalı okullar ve mahalleler, Perşembe ilçesinde taşımalı okullar, Kumru, Kabataş, Aybastı Ulubey ilçelerinin genelinde eğitime bugün ara verilmiştir" dedi.
SİNOP’TA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sinop’ta da kent merkezinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, şehri kısa sürede karla kapladı. Kent merkezindeki kar yağışını gören çocuklar hemen sokaklara akın etti. İl merkezinde taşımalı eğitim gören okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

YOZGAT

Yozgat şehir merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Yozgat’ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürürken, Valilik şehir merkezinde ilk ve orta dereceli okulları yarın (çarşamba) bir gün süreyle okulları tatil etti. Okulların tatil olduğu belediye hoparlöründen duyurulurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat merkez ve bağlı köylerinde yoğun kar yağışı sebebiyle okulların çarşamba günü tatil edildiğini söyledi.

SAMSUN'DA DA 2 GÜN TATİL

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde resmi taşımalı eğitim yapılan okullar kar yağışı nedeniyle iki gün tatil edildi.

Samsun Meteoroloji 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nün bu hafta için yaptığı soğuk ve kar yağışlı hava uyarısının ardından kentteki taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, olumsuz geçmesi beklenen hava koşulları nedeniyle tüm il genelinde resmi taşımalı eğitime 17- 18 Şubat tarihlerinde iki gün süreyle ara verildiği belirtildi.

BİNGÖL'DE DE OKULLAR TATİL

Bingöl il merkezinde de yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat çarşamba günü ara verildi.

TUNCELİ'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle tüm okullar tatil edildi.

SAKARYA'DA TATİL OLAN YERLER
SAKARYA ve çevresinde gece geç saatlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sakarya merkez ilçelerde okullara 1 günlük tatil kararı verildi. Tatil kararının sabah saatlerinde alınması öğrencileri zor durumda bıraktı.
Sakarya Valiliği, okullardaki kar tatiliyle ilgili kararı ilçe kaymakamlıklarına bırakınca okulların kar tatili kararı da geç geldi. Özellikle merkezinde etkili olan kar yağışı ardından Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Hendek, Karapürçek, Karasu, Sapanca Serdivan ve Söğütlü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün için tatil kararı alındı.
Ferizli, Kocaali Geyve. ilçelerinde sadece taşımalı sistemle eğitim yapan okullar için tatil kararı verilirken, Taraklı ve Kaynarca İlçesi’nde eğitime devam edilecek.
ANTALYA
Antalya'nın Akseki ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.
Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde gece başlayan yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.
NİĞDE
Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
KAYSERİ
KAYSERİ'DE yoğun kar yağışı sürürken, meteoroloji verilerine göre yağışın yarın da devam edeceği bilgisi üzerine ilk ve orta dereceli okullar bugün öğleden itibaren 1.5 gün tatil edildi. Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplanan İl Sağlık Kurulu, kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı ve yolların durumunu gözönüne alarak, il genelinde ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra yarım gün, yarın ise tam gün olmak üzere 1.5 gün tatil olmasını kararlaştırdı.
GİRESUN
Giresun'da, kar yağışı dolayısıyla bazı ilçelerdeki köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bugün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yağlıdere ve Bulancak ilçelerinde köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için bugün eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti.
MERSİN GÜLNAR'DA OKULLAR TATİL
Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Kaymakam İsmail Pendik, yazılı açıklamasında, ilçedeki kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğunu belirtti.
Pendik, "İlçe merkezinde gece başlayan kar yağışı halen devam ediyor. Okullarımız idari izinle tatil edildi" ifadelerini kullandı.
BİTLİS
BİTLİS’te yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Tatvan ve Hizan İlçesi’nde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.
Bitlis’te dün gece geç saatlerden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtilirken, yoğun yağış nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde, Tatvan ve Hizan’da ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi.