Gazete Vatan Logo

Bu gece Kadir Gecesi

KADİR gecesi, çok kıymetli bir gecedir. Böyle kıymetli bir gecenin faziletinden mahrum kalmamak için, ramazanın her gecesini ibadetle, tövbe etmekle, Kuranı Kerim okumakla ihya etmeye çalışmalıdır.

Hazreti Muhammed, "Kabirde aydınlık istersen, Kadir gecesinin karanlığında ibadet eyle". "Kadir gecesini ihya edene, bir saatlik sevap olarak, yüz senelik ibadet sevabı verilir. Allahü te?l?: "İzzet ve cel?lime yemin ederim ki, Kadir gecesini ihya edenin günahlarını bağışlarım. Kıyamette sual sormam. Onu cehennem ateşinde yakmam buyurdu’, ’ Mübarek ayların, gecelerin, günlerin kıymetini bilmeli, böyle zamanlarda, çok tövbe, istiğfar etmeli, affolunmak için yalvarmalıdır. Herkes kendi h?line göre, bir miktar ibadet etse, o geceyi ihya etmiş sayılır’ demiştir.

Ramazanda sağlıklı beslenmenin püf noktaları için tıklayın!

KADİR GECESİ İBADETİ

Kadir Gecesi’ni, namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, tevbe, istiğfar ederek ve dua yaparak değerlendirmeli.

Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-ı Sevra: "Kadir Gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur’an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir." demiştir.

Haberin Devamı

Bu gecenin öyle bir anı vardır ki o anda yapılan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli anı yakalamak için gecenin bütününü tevbe