Gazete Vatan Logo

Bu fotoğrafı gönderip fidye istediler

Suriye uyruklu 6 yaşındaki Yemen evinin önünden kaçırıldı. Çocuğun babasına Yemen’in iple bağlanmış fotoğraflarını gönderen fidyeciler 10 bin lira istedi.

Bu fotoğrafı gönderip fidye istediler

Olay 24 Nisan’da Gaziantep Gazikent Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye’nin Halep kentinden 2 çocuğu ve eşi ile birlikte Gaziantep’e gelip Düztepe Mahallesi’ne yerleşen bedensel engelli Ahmet Kasım, büyük oğlu Yemen ile birlikte her ay verilen erzak yardımından almak için Toptancılar Sitesi’ne gitti. Tekerlekli sandalye kullanan Ahmed Kasım’ın yanından bakkala gitmek için ayrılan Yemen bir daha dönmedi. Oğlunu bulmak için çevrede yaptığı aramalar sonuçsuz kalan Ahmed Kasım polise başvurdu.

Numarasını sildi

İddiaya göre, kimliği belirsiz kişi, geçen Çarşamba Ahmed Kasım’ı cep telefonuyla arayarak Yemen’in elinde olduğunu ve kent merkezinde verdiği adrese gelmesini istediğini söyledi. Belirtilen adreste beklerken tekerlekli sandalyenin arkasından tutan kimliği belirsiz kişi, Yemen’in elleri ve ayakları bağlanmış halde çekilen fotoğrafını babası Ahmed Kasım’ın telefonuna göndererek 10 bin lira fidye vermesini istedi. Ardından telefondan numarasını isteyen kimliği belirsiz kişi, ortadan kayboldu. Anne Rane Kasım ise “Oğlum 20 günden beri kayıp. Eşim engelli, bize bakan yok” dedi. Dün öğleden sonra müjdeli haber geldi. Küçük Yemen’i kaçıranlar evinin yakınına çocuğu bırakıp kayıplara karıştılar.

Haberin Devamı