Gazete Vatan Logo

Bu fotoğraf ortalığı karıştırdı!

1984 yılında İran'ın Londra Büyükelçiliği'nde çekilen bir fotoğraf ortalığı karıştırdı.

Şu an İran Cumhurbaşkanlığı'nıMahmud Ahmedinecad'ın 1984'te Londra'da İran İslam rejimi karşıtlarıyla mücadeleye kendisini adadığı, hatta elçilik penceresinden 'Çok yaşa Humeyni' pankartı altında aşağıda gösteri yapan 'Laiklik yanlılarına' ateşli bir şekilde bağırdığı fotoğraf Mail On Sunday tarafından bulundu.

O dönem Daily Mail'de yayınlanan bu fotoğrafı gören muhabirler hemen konuyla ilgili araştırma yaptı ve o gün İran elçiliğinin İslam devrimi muhalifleri tarafından basıldığını, ardından o zamanlar bir "diplomat" olan Ahmedinecad ve diğer İslam devrimi yandaşlarının sopalarla yeniden elçiliği teslim alarak göstericilere işkence yapıp İran'daki akrabalarının isimlerini elde ettiklerini belirledi. Yayınlanan fotoğrafda ise Ahmedinecad, balkona çıkıp, "Eylemcilerin işini bitirdik" mesajını veriyor.
Daily Mail bu kişinin gerçekten Ahmedinecad olup olmadığını anlamak için İran Cumhurbaşkanı'nın şimdiki fotoğraflarıyla birlikte Polisin sık sık yardım aldığı Omni Perception adlı fotoğraf analizi yapan kuruma verdi. Gelen rapor tüm fotoğraflardaki kişinin aynı kişi olduğu yönündeydi

Haberin Devamı