Gazete Vatan Logo

Bu fotoğraf bir Avrupa ülkesinden!

İngiltere'de hükümetin yakıt tankeri sürücülerinin greve gitme olasılığına karşı vatandaşlara 'petrol stoğu yapın' çağrısının ardından sürücüler benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Krizin ikinci gününde benzin istasyonlarına akın eden sürücüler, petrol stoğu yapmak için saatlerce sıra beklerken istasyonlarda kontrolü sağlamak için polisler ekipleri görevlendirildi.
Yaklaşan Paskalya tatili öncesi tatile çıkma planları yapan çok sayıda sürücü, benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturucunda ülkedeki birçok istasyonda dizel ve benzin tükendi.
Unite Union Sendikası'na bağlı yaklaşık 2 bin yakıt tankeri şoförü, çalışma koşullarının iyileştirimesi amacıyla greve gitmeyi planlarken hükümet grevin tamamiyle 'yanlış bir karar olduğu' görüşünde. Bakanlar sürücülere 'her ihtimale karşı benzin stoğu yapın' derken bir yandan da 'bunun için kuyruklar oluşturulmasına gerek yok' açıklaması yapıyor.

'DEPONUZU TAM DOLDURUN; YARIM DEĞİL'

Dün, İngiltere Enerji Bakanı 'mantıklı olanı yapmamız gerekiyor. Araç deponuzu yarım değil; tam doldurun' çağrısı yaptı.
Uzun kuyrukların sonucu olarak bir gün içinde, ülkede petrol satışları yüzde 81 dizel fiyatları ise yüzde 43 oranında arttı.
Maliye Bakanı George Osbourne ise insanların grev tehditine karşı endişeli olduklarını belirterek 'hükümetin vatandaşlarını beklenmeyen planlara karşı koruma sorumluluğu varsa sendikanın da bu tehditi fes etme sorumluluğu var' dedi.

GREV KARARINA KARŞI ACİL TOPLANTI

Diğer yandan bakanlar, tanker sürücülerinin olası grev kararına karşılık acil bir plan hazırlamak üzere bir araya gelecek.
Genel grev tehdidi nedeniyle muhalefet tarafından hükümete yönelik ciddi eleştiriler ise sürüyor.

Haberin Devamı