Gazete Vatan Logo

BTK IMEI sorgulama işlemleri!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI sorgulama ekranında artık IMEI numaranızın kayıt durumunu öğrenebilirsiniz. Üstelik IMEI sorgulama hizmetini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. E-Devlet sisteminde yer alan BTK IMEI sorgulama uygulamasını kullanmak için giriş yapma zorunluluğu da bulunmuyor.

BTK IMEI sorgulama işlemleri!

Akıllı cihaz piyasası modern yüzyılda dünyanın her yerinde insanların yoğun ilgisi ile karşı karşıya kalıyor. Özellikle de günlük yaşamın her noktasında çok önemli çözümler sunmakta olan akıllı cihazlara yönelik olarak ortaya çıkan bu yoğun ilgi neticesinde yeni ihtiyaç alanları da ortaya çıkabiliyor. Bu sebep dolayısı ile de akıllı cihazlar ile ilgili olarak internet ortamı üzerinde farklı alanlara itap edecek nitelikte dijital hizmet uygulamaları sunuluyor. Bu dijital hizmet uygulamalar arasında özellikle de online IMEI sorgulama hizmetleri ön plana çıkıyor. Türkiye’de yasal olarak satışta olan her bir akıllı cihazın IMEI numarasının kayıtlı olması gerekir. Aksi halde cihazın kullanılabilmesi mümkün olmaz.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Güvenli kullanım yönünden oldukça büyük bir önem taşımakta olan IMEI numarasının kayıtlı olması durumuna ilişkin olarak ilgili sorgulamaları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sanal platform üzerinde hizmete açılan online IMEI sorgulama ekranından görebilme şansı bulunuyor. Günümüz modern teknolojisi ile bulunduğu her noktadan sanal ortam hizmetlerine kolaylıkla erişim sağlayarak, güncel IMEI numarası kayıt durumu sorgulama işlemlerini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranından gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, Türkiye’de satışta olan her bir telefonun IMEI numarasını kayıt altına almaktadır. Eğer akıllı cihazların yurtdışından getirilmiş ise IMEI numarasının kayıt ettirilmesi gerekliliği bulunuyor. Bu aşamada bireysel olarak yurtdışından getirilen akıllı cihazların herhangi bir pasaport üzerinden IMEI numarası kaydının gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranından son derece pratik bir şekilde akıllı cihazın IMEI numarasının kayıt durumuna ilişkin olarak ayrıntılı ve güncel bilgileri öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor. Her bir akıllı cihazın üretimi aşamasında atanan IMEI numarası, sadece o akıllı cihaza özeldir ve eşi bulunmamaktadır. 16 haneden oluşan IMEI numarası tüm yasal kayıt işlemleri doğrultusunda, her bir akıllı cihazın kimlik numarası niteliği taşımaktadır. Dolayısı ile de BTK’nın IMEI sorgulama ekranından cihazın IMEI numarasının kayıt durumunun ne olduğunu ve ayrıntılı kayıt durumu dökümlerini alabilmek tüm akıllı cihaz kullanıcıları açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan online IMEI sorgulama hizmet uygulaması aynı zamanda akıllı cihaz piyasasında son yıllarda karşı karşıya kalınan çalıntı akıllı cihaz veya IMEI numarası kopyalanmış akıllı cihaz durumlarının tüketiciye yaratmakta olduğu mağduriyetin önüne geçilebilmesi amacını taşıyor. Özellikle de akıllı cihaz kullanıcılarının akıllı cihazlarının IMEI numaralarının kayıt durumuna ilişkin olarak internet ortamından sadece dakikalar içerisinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranını kullanarak IMEI numarasının kayıt durumuna ilişkin olarak ayrıntılı ve güncel bilgiler ulaşabiliyor ve böylelikle çok daha güvenli bir şekilde kıllı cihaz ticaretleri gerçekleştirebilme şansını yakalıyor.

Haberin Devamı