Gazete Vatan Logo

Breaking Bad dizisi Kadıköy’de yaşıyor!

Breaking Bad ve dizinin başkarakteri Walter White... Milyonlarca izleyiciyi peşinde sürükleyen dizinin ruhu Kadıköy Caferağa'da bulunan Walter’s Coffee’de yaşıyor.

Breaking Bad dizisi Kadıköy’de yaşıyor!

Kendilerini bu yıl düzenlenen Kahve Festivali'nde sarı tulumlarıyla ve gaz maskeleriyle kahve servis ederken görmüştük. 'Walter's Coffee' ismini taşıyan mekan, tasarımı, renkleri ve çalışanların kullandıkları aletlerle dizi hayranlarının ilgisini çekmeyi başarıyor. Walter's Coffee'de kahve ile ilgili çeşitli etkinlikler yapılıyor. Kavurma, tadım, barista kursları ve kahve tarihi hakkında etkinlikler düzenleniyor. Onun dışında periyodik bir şekilde hafta sonları duyuru yapılıp #breakingbeans adında partiler veriliyor.

Mekanın işletmecisi Deniz Koşan, konsepti şöyle anlatıyor: "Müşterilerimiz isterlerse Breaking Bad dizisindeki gibi sarı tulumları giyip fotoğraf çekebiliyor, isterlerse alt katta sessiz müziksiz saatlerce çalışabiliyor. Bunun yanında her gün taze kavurduğumuz kahveleri deneyip yanında kendi mutfağımızdan çıkan Amerikan kahvaltımızı, kurabiyelerimizi ve tatlılarımızı deneyebiliyorlar" diyor.

Kafenin mönüsünde Espresso'dan Latte'ye kadar çeşitli tatlar içeren kahveler bulunuyor. Macchiato ve Americano'yu 7 TL'ye tadabilir, yanında cheesecake yiyerek tatlı keyfi yapabilirsiniz. Yemek olarak ise her gün taze çıkan bagel ekmeği ile peynirli sandviç çeşitleri ağırlıkta.

Haberin Devamı

SARI TULUM VE GAZ MASKELERİ İLE SERVİS YAPILIYOR

Tıpkı dizideki gibi sarı ve grinin hakim olduğu mekânın mimarisi ve dekorasyonuyla da birebir kendisi ilgilenmiş Koşan. Burası İstanbul'da görebileceğiniz en geniş üçüncü nesil kahveci. Toplantılara, workshop’lara uygun özel alanları da var. Nikotin bağımlıları ya da her ne koşulda olursa olsun temiz havadan kopamayanlar için ön tarafta açık mekanı, arka tarafta ise bahçesi mevcut. Festivalde de kalbimize taht kuran sarı tulum ve gözlükler, kahve kutularının hemen yanında yerini almış. Teknolojiden bir an olsun kopamayacağımız interaktif çağın en büyük sorunlarından şarj problemine ise Walter’s Coffee’nin çözümü hayli basit olmuş. Bunun için her masanın altında bir priz yer alıyor. Walter Coffee kahve başta Breaking Bad olmak üzere dizi tutkunu müşterilerini ağırlıyor..

Haberin Devamı

KAHVELER GÖSTERİŞLİ YÖNTEMLERLE YAPILIYOR

Walter’s Coffee uzun saatlerinizi geçirebileceğiniz ferah ve aydınlık bir ortam da sunuyor. Bunun yanında tabii ki birbirinden güzel kahve kokularınında size eşlik edeceğini eklemeyi unutmayın. Colombian supremo gibi kahve çekirdeklerini mekandaki kavurma makinelerinde kavuruyorlar, espresso’dan flat white’a uzanan kahve seçenekleri arasında. Chemex ve siphon gibi daha gösterişli yöntemlerle hazırlanan kahveleri de mönüde yer alıyor.