Gazete Vatan Logo

Bozcaada için devrim gibi karar...

Ünlü turizm merkezine 30 kişiden fazla yolcu kapasiteli araçlar giremeyecek, ada merkezi 14 Eylül’e kadar trafiğe kapalı kalacak

ÇANAKKALE’nin Kuzey Ege’deki turizm merkezi Bozcaada’da, İlçe Trafik Komisyonu tarafından devrim niteliğinde kararlar aldı. Trafik kargaşasını önlemek, Ada halkı ve gelen turistlerin rahatlığını sağlamak için, ada merkezi turizm sezonu boyunca araç trafiğe kapatıldı. Ada’dan dönüşlerde feribot için randevu sistemi başlatıldı. 30 kişiden fazla yolcu kapasiteli araçların da süre boyunca adaya girişi yasaklandı. 8 Haziran’da başlayan uygulamanın ilçedeki turizm sezonunun sonuna denk gelen 14 Eylül 2015 tarihine kadar geçerli olacağı, insan ve araç yoğunluğunun minimuma indiği kışın ise eski sisteme dönüleceği belirtildi.

Yeni düzenlemeye göre Ada’ya deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, 12 Haziran’dan itibaren 14 Eylül’e kadar her gün Bozcaada’dan araçla dönüşlerde randevu sistemi uygulayacak. Bozcaada İskelesi’nde sıradaki gemi saatine randevusu olan araçlar, gemi kalkış saatine 45 dakika kala elektronik dubanın açılmasıyla feribot iskelesine geçiş yapabilecek. Randevusu olmayan araçların merkeze girişine izin verilmeyecek. İlçe dışındaki otoparklarda bekleyecek.

Haberin Devamı