Gazete Vatan Logo
Magazin Bowie rüzgarı!

Bowie rüzgarı!

İngiltere’nin en prestijli müzik ödüllerinden Brit Awards, sahiplerini buldu. Törene, geçen yıl hayatını kaybeden ünlü sanatçı David Bowie’nin veda albümü ile iki büyük ödülü kazanması damga vurdu

Bowie rüzgarı!

Brit Awards’ın 2017 kazananları önceki gün Londra’daki O2’de düzenlenen muhteşem törenle belli oldu. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında hayatını kaybeden efsane müzisyen David Bowie, geceye damga vuran isim oldu. Veda albümü ‘Blackstar’ ile Grammy Ödüllerinde’de birçok ödülü kazanan Bowie, Brit Ödülleri’nde ‘En İyi İngiliz Erkek Sananatçı’ seçildi ve Blackstar ‘Yılın En İyi İngiliz Albümü’ ödülüne layık görüldü. Bowie’nin ödüllerini yönetmen oğlu Duncan Jones kabul etti. Geçtiğimiz Aralık ayında hayatını kaybeden İngiliz müziğinin bir başka efsane ismi George Michael da törende anıldı. Michael’ın Wham! grubunda beraber çalıştığı Andrew Ridgeley, Pepsi ve Shirlie duygusal bir konuşma yaparak, “Onun güzel sesi bizim için bir hediye olarak sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

Törende sahne alan Coldplay grubunun solisti Chris Martin de Michael’ın sesiyle beraber bir düet gerçekleştirerek şarkıcının ‘A Different Corner’ parçasını seslendirdi.

Trump göndermesi

Gecede sahneye çıkan Katy Perry, geçen ay Washington’da bir araya gelen İngiltere Başbakanı Theresa May ve ABD Başkanı Donald Trump’ın iskelet kuklaları ile politik mesaj vererek şaşırttı. ABD Başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton’ı destekleyen Perry, sahne performansı sırasında Bob Marley’in torunu Skip Marley ile söylediği rap şarkısında Trump’ın Meksika sınırına duvar örme politikasına gönderme yaptı.

Haberin Devamı

Gecede, Little Mix, Bruno Mars, Emeli Sandé, Ed Sheeran ve Stormzy, The 1975, Skepta, Coldplay, Robbie Williams sahne aldı

Brit Awards’da ödül kazanan bazı isimler şöyle:

- İngiliz erkek sanatçı: David Bowie

- İngiliz kadın sanatçı: Emeli Sandé

- İngiliz müzik grubu: The 1975

- Uluslararası grup: A Tribe Called Quest

- Yılın İngiliz albümü: David Bowie Blackstar

- Uluslararası erkek sanatçı: Drake

- Uluslararası kadın sanatçı: Beyoncé

- Yılın video klibi: One Direction “History”

- Global başarı ödülü: Adele

- Brit İkon Ödülü: Robbie Williams