Gazete Vatan Logo

Botox'la terlemeye son

Botox'la terlemeye son

Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr.Fulya Tezel, botox tedavisi ile 20 dakikada terlemeden kurtulmanın mümkün olabildiği söyledi.

Dr. Tezel, “Botox uygulaması, son zamanlarda giderek artan bir şekilde yaygınlaşmaya başlamıştır. Hastalarımızın en hassas oldukları konulardan biri uygulama sonrası doğal ifadelerinin bozulup bozulmayacağıdır. Son zamanlarda yaygın olarak yapılan uygulamalarda, hastaların doğal ifadeleri bozulmadan sadece çok fazla kullanılan mimik kaslarının hareketlerinde kısıtlama yapılması hedeflenmektedir. Böylece fazla kullanılan bu kaslar nedeniyle oluşan kırışıklar engellenmiş olmaktadır” dedi.

BOTOX YILAN ZEHRİ MİDİR?

“Botox, botulinum toxin adı verilen maddenin en iyi tanınan jenerik ismidir” diyen Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr.Fulya Tezel, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Botox yılan zehri değildir. Clostridyum botulinum adı verilen bir bakteriden elde edilen bir toksindir. Tabii ki toksin laboratuvar şartlarında özel işlemlere tabi tutularak zayıflatılıp uygulanabilecek hale getirilmektedir.

Haberin Devamı

BOTOXU SULANDIRMAK ETKİNLİĞİNİ DÜŞÜRÜR MÜ?

Botulinum toksin, laboratuvarlarda işlendikten sonra steril bir şekilde özel flakonlara konmaktadır. Toksin uygulama yapılmadan önce mutlaka yapılacak bölgeye uygun dozlarda sulandırılmalıdır. Yani sulandırma uygulamanın doğası gereği yapılmaktadır.

ESTETİK AMAÇLARLA NASIL KULLANILMAKTADIR?

Özellikle yüzün üst yarısında aşırı kas hareketinin olduğu bölgelere kullanılır. Kasların çok fazla çalışması neticesinde meydana gelen kırışıklıkların önlenmesinde ve tedavisinde altın standarttır.

Çok gülen hastalarda kaz ayakları; mesleği ve alışkanlıkları gereği kaş çatan hastalarda iki kaş arasında; yine konuşurken sürekli kaşlarını kaldıran hastalarda alın çizgileri oluşmaktadır. Botox işte bu mimikler sonucu oluşan kırışıkların tedavisinde en ön sırayı almaktadır.

KAŞ KALDIRMADA BOTOX KULLANILIR MI?

Son zamanlarda botoxun en sık başvurulan tedavi şekillerinden biridir. Kaş düşüklüğü olan hastalarda kaşları kaldırmak için kullanılmaktadır.

BOTOX TERLEMEYİ AZALTIR MI?

Haberin Devamı

Botoks avuç içi, ayak tabanı ve koltuk altında oluşan fazla miktarda terlemenin yok edilmesinde de kullanılır. Söz konusu bu bölgelere yapılan botox uygulamaları 6-8 ay boyunca terlemeyi engeller. Botox uygulaması ağrılı bir işlem midir?

İşlem hastaların 15-20 dakikasını alan çok kısa bir uygulamadır. Özel ince uçlu iğnelerle yapılmaktadır. Hastalar sinek ısırığı şeklinde çok hafif bir ağrı hissetmektedir.”