Gazete Vatan Logo

Boko Haram yine kana buladı!

Boko Haram yine kana buladı!

Kamerun'da Boko Haram saldırısında 4 kişinin öldüğü belirtildi. Boko Haram ile mücadele eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü'nden (FMM) General Buba Dobekreo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Talamade kasabasında 4 kişinin cesedinin bulunduğunu bildirdi.

Kasaba yetkilisi Bana Umate, Boko Haram militanlarının bir çobanın hayvanlarını kaçırmak istediğini, buna engel olmaya çalışan 4 kişinin de militanlar tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Mayo Sava bölgesi Emniyet Müdürü Babila Akau ise Boko Haram'ın son dönemde sığır, koyun ve keçi gibi hayvanları kaçırma girişiminde bulunduğunu kaydetti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden FMM, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ile istikrarın sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Boko Haram, FMM operasyonlarına karşılık vermek amacıyla son iki haftadır saldırılarını arttırdı. Örgüt militanları geçen hafta Tubun Ali kasabasına düzenledikleri saldırıda 10 balıkçıyı öldürmüş, daha sonra komşu kasaba Darak'a saldırarak 40'a yakın balıkçıyı kaçırmıştı. Askeri yetkili Jean Claude Nomo hafta başında, 40'a yakın balıkçıya ait cesetlerin, Tubun Ali kasabası sakinleri tarafından Çad Gölü'nde bulunduğunu açıklamıştı.

Haberin Devamı