Gazete Vatan Logo
Magazin Bohem bir bahar

Bohem bir bahar

Galasından hemen sonra vizyon tarihi değişen, YouTube’da iki milyondan fazla izlenen fragmanıyla olay yaratan Hayalet Dayı’nın oyuncularından Tuğçe Karabacak’la Instyle Dergisi, ilhamını 70’lerin bohem tasarımlarından alan bir çekim gerçekleştirdi

Bohem bir bahar

Hayalet Dayı Projesi ve Aylin karakteri hakkında

“Oldukça naif ve çok saf bir kız Aylin... Karakterlerin arasında geçen jargonları bir türlü anlayamıyor ve ortaya oldukça komik görüntüler çıkıyor tabii. Ben Hayalet Dayı’nın kızını canlandırdım. Bu kız annesinin aksine hayaleti gören iki gence inanıyor. Annesini ikna etmelerinde bu gençlerle iş birliği yapıyor. Tabii bu, içinde aşk da olan macera dolu zamanları da beraberinde getiriyor. Senaryoyu kahkaha atarak okudum gerçekten ve daha okurken çok eğlendim. Daha sonra yönetmenimiz Ali Yorgancıoğlu ve yapımcımız Ömer Abra ile bir araya geldik ve diğer oyuncuların kim olduklarıni öğrendiğimde böyle bir kadroda yer almak istedim.”

Rol arkadaşı Erol Büyükburç

“Yaşına rağmen oldukça enerjik ve oldukça yaratıcıydı. Hepimiz izlerken zaman zaman şaşırdık ve çok eğlendik... Eminim seyirci de izlediğinde ne demek istediğimi anlayacaktır. Tekrar hepimizin başımız sağ olsun...”

Hayalet Dayı mayısta vizyonda

“Yeterli salon olmamasından dolayı böyle bir karar alındı, ben mantıklı ve olumlu karşıladım. Fragmanımız kısa bir sürede iki milyon izlenme sayısını aştı. İlgi oldukça fazla ve yorumlar da güzel. İnsanlar merak ediyor. İzleyebilmeleri için daha fazla salonun müsait olacağı bir zaman seçmek hem izleyiciler hem filmimiz için en doğru karardı.”

Haberin Devamı

Rusya soğuklarında macera

“Açıkçası benim şansım hiç aynı veya birbirine yakın karakterleri oynamamam oldu. Uçurum’da babası tarafından zorla satılmış bir hayat kadınını oynarken, Kurt Seyit Ve Şura’da Çarlık Rusyası zamanında zeka geriliği olan bir Rus kızını canlandırdım.

Bu tür farklı karakterler ve iyi projeler benim işimi daha keyifle, zevkle yapmam demekti. Çıplak Gerçek benim ilk projemdi ve bence çok şanslıydım, çünkü daha ilk projemde Ümit Ünal ve ekibi ile çalışıp, harika bir oyuncu kadrosuyla oynama fırsatını yakaladım. Bu oldukça önemli bir deneyimdi.”

Aşk insana cesaret veriyor

“İlişkide o sırada neyin eksik olduğunu düşünüyorsan onun beklentisi içine giriyorsun bence. Özel bir beklentim yok. Aşk bence duygularını saklayamadığın ve mantığını kullanamadığın bir noktadır. Ben de aynen öyle, çok heyecanlı ve cesur oluyorum...”

Haberin Devamı

Hayalperest bir çocuk...

“Benim çocukluğuma dair hatırladığım bir masal dünyam vardı. Cadı kovalıyor beni diye eve balkondan girmeye çalıştığımı hatırlıyorum. Annem anlatır: ‘peri aramaya çıkardın sen’ diye. Ayrıca küçükken yer kabuğunun altında bir okyanus olduğunu ve altımızda köpek balıkları yüzdüğüne inanırdım. Bence daha fazla bahsetmeyeyim!”

Sanatın her dalı

“27 yaşındayım. Ben lise ve üniversite eğitimimi Resim bölümünde tamamladım. Ben hayatım boyunca hep sanatla ilgilendim. Müzik de buna dahildi. Bu ailemin seçtiği değil ama desteklediği bir şeydi. Yapım öyleydi. Zaten başka meslek gruplarından söz edilse dahi hala bir şey anlamıyorum. Dolayısıyla oyunculuk da beni etrafımın sürekli sahaya ittiği ve aklıma soktuğu bir şey oldu. Açık konuşayım hayallerimi süslemiyordu ve bu çok normal.