Gazete Vatan Logo

Bodruma saklanarak kurtuldular!

Tunus’ta müze saldırısının gerçekleştiği sırada bodruma saklanan İspanyol çift, 20 saat sonra sivil savunma ekipleri tarafından bulundu. Kadının hamile olduğu açıklandı.

Tunus’ta Bardo Müzesi’ne yapılan saldırı sırasında bodruma saklanan 2 İspanyol turist, 20 saat sonra sivil savunma ekipleri tarafından bulundu. Sağlık Bakanı Said el-Ayidi, “İspanya vatandaşı bir çift, geceyi müzenin bodrumunda saklanarak geçirdi. Kadın hamile ve sağlık durumu gayet iyi. Psikolojik destek verilmesi için hastaneye kaldırıldı” dedi.
Ölü sayısı 23 oldu
“Saldırıda 20’si turist, biri güvenlik görevlisi, 2’si saldırgan 23 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı” ifadesini kullanan Ayidi, turistlerden 11’inin kimliğinin tespit edildiğini, yaralananlardan 7’sinin ise Tunuslu olduğunu kaydetti. Bakan Ayidi, ölen turistlerin İtalya, Fransa, Polonya, Kolombiya, Japonya, Avustralya ve İspanya vatandaşı olduğunu da açıkladı.
Yeni saldırı tehdidi
Kanlı saldırıyı dün IŞİD üstlendi. Örgüt, internetten yayımladığı sesli kayıtla, saldırıyı gerçekleştiren iki kişiyi “İslam Devleti’nin süvarileri” diye tanımladı. Açıklamada saldırganların iki kişi olduğunu ve cephaneleri bitinceye kadar öldürülmedikleri öne sürüldü. IŞİD ayrıca başka saldırılar düzenleyeceği tehdidinde de bulundu.
9 kişi gözaltında
Tunus Başbakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Güvenlik güçlerinin 4’ü doğrudan müze saldırısıyla ilişkisi bulunan 5’i de şüpheli olmak üzere 9 kişiyi gözaltına aldığı” bildirildi. Açıklamada Başbakan Habib es-Sayd’ın bugün beraberindeki heyetle saldırının gerçekleştiği bölgede inceleme yaptığı söylendi.
Dışişleri kınadı
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Tunus’ta meydana gelen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine ve kardeş Tunus halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, kardeş Tunus’un istikrar ve huzuruna kastetmeye yönelecek her türlü eyleme karşı Tunus yönetimi ve halkıyla dayanışmasını ve iş birliğini sürdürecektir” denildi.

Haberin Devamı