Gazete Vatan Logo

Son dakika: Bodrum'da korkutan yangın! Vatandaşlar gözyaşlarıyla izledi...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde öğle saatlerinde makilik ve otluk alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangın nedeniyle çevrede evi bulunan vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.Alevler yerleşim yerine 5 metreye kadar yaklaşınca evler boşaltıldı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Bodrum'da otluk ve makilik alanda başladıktan sonra ormanlık alana sıçrayan yangının kontrol altına alındığını, ilk belirlemelere göre 2 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

Son dakika: Bodrum'da korkutan yangın! Vatandaşlar gözyaşlarıyla izledi...

Ortakent-Yalıkavak yolu üzerinde bulunan makilik ve otluk alanda henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın büyük korku ve paniğe neden oldu. Yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye başlayan yangına havadan 2 uçak ve 2 helikopter ile karadan 100'e yakın orman işçisi ve arazözlerle müdahale edildi. Yangını söndürme çalışmalarına itfaiye arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra AKUT timleri de destek verdi.

Yangının tehdit ettiği bölgede bulunan bazı evler, tedbir amacıyla tahliye edildi. Tahliye edilen evlerden çıkarılan ve yoğun dumandan etkilendikleri belirlenen bazı vatandaşlara 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale ediliyor.Yangında şuana kadar yaklaşık 20 dönümlük alanın kül olduğu öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu

Hızla büyüyen yangını söndürmek için çevrede bulunan vatandaşlar da seferber oldu. Evinin yakınına kadar gelen yangın nedeniyle korku dolu anlar yaşayan ev sahibi gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

İzmir ve Denizli Orman Bölge Müdürlükleri'nden de söndürme çalışmaları için hava desteği istendiği belirtildi. Yangının ilk belirlemelere göre 20 hektarlık alanda etkili olduğu öğrenildi. Söndürme çalışmaları, havadan ve karadan yapılan çalışmalarla sürüyor. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, "Alevler rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Şu an yeteri kadar arazöz ve orman ekibimiz var. Yangını, bir an önce kontrol altına alabilmek için çalışıyoruz" dedi.
ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI
Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Bodrum'da otluk ve makilik alanda başladıktan sonra ormanlık alana sıçrayan yangının kontrol altına alındığını, ilk belirlemelere göre 2 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. Çelik, "Ortakent mevkisinde saat 14.40 sıralarında başlayan yangına 14.50'de ilk müdahale yapıldı. 4 ilk müdahale aracı, 14 arazöz, 6 su ikmal aracı, 6 helikopter, 4 uçak, 10 teknik personel, 6 memur, 70 söndürme işçisi söndürme çalışmalarda yer aldı. Yangınının çıkış sebebi teşkilatımız ve diğer kolluk kuvvetlerince araştırılıyor. Yangın saat 16.30'da kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemleri devam etmektedir. Meydana gelen yangında toplam 2 hektar makilik ve ormanlık alan zarar gördü" dedi.

Haberin Devamı