Gazete Vatan Logo

Bodrum'a yıldız yağacak

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 12 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 6'ncı Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin geçtiğimiz günlerde uçak kazasında yaşamını yitiren arp sanatçısı Ceren Necipoğlu anısına adandığı belirtildi.

Gümüşlük Beldesi'nde 2004 yılından bu yana düzenlenen Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği, Gümüşlük ve Bodrum Belediyeleri tarafından düzenlenen 6'ncı Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin yurt içinden ve yurt dışından dünyaca ünlü sanatçıları bir araya getireceği belirtildi. Gümüşlük'teki 400 yıllık tarihi Eklisia Kilise'sinde 12 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festivalin açılışını Bodrum Kalesi'nde, devlet sanatçısı ünlü piyanist Gülsin Onay `Romantik Piyano Müziği' konseri ile yapacak.

Festivalde, piyanist Emre Elivar 16 Temmuz, Aleksander Madzar 20 temmuz, Flütçü Gülşen Tatu 1 Ağustos, arpçı Şirin Pancaroğlu 9 Ağustos, gitarcı David Pavlovitz 12 Ağustos, kemancı Cihat Aşkın 20 Ağustos, çellist Alexander Baillie 26 Ağustos'ta konser verecek.

Bodrum Kalesi'nde, 31 Temmuz'da Piyanist Misha Dacic ve bandoneoncu Hector Del Curto'nun sahne alacağı `Tango Gecesi' düzenlenecek. Festivalin her yıl daha da ilgi görerek geliştiğini belirten festival sanat yönetmeni Eren Leventoğlu "Gümüşlük festivalinin bu yıl çok daha renkli görüntülere sahne olacağına inanıyorum. Festivali daha ileriye götürmek üzere sürekli yeni projeler geliştiriyoruz. Üçüncüsünü de başlattığımız masterclass uygulamasını bu yıl yaz müzik okuluna dönüştürdük. Festival süresince hem dinleyiciler hem de öğrenciler, her biri dünya çapında ve gerçekten özel sanatçılarla buluşurken geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Ceren Necipoğlu ve sanat eğitmeni Ayhan Turan'ı anacağız" dedi.

Konserlerin, saat 21.30'da başlayacağı festivalde Gümüşlük'teki konserlerin ücretsiz, Bodrum'daki konserlerin ise ücretli olduğu belirtildi.

Haberin Devamı