Gazete Vatan Logo

Bizim ünlüler ne diyor?

Filiz Akın

“Eskiler reçel yapardı, biz öyle değiliz”


Filiz Akın (67): “Artık yaşam beklentisi uzadığı için 60’lı yaşlar orta yaş gibi oldu. İnsanların kendisine, sağlıklı yaşama verdikleri önem arttı. Bizim bu yaşımızda olan eski anneannelerimizle olan farkımız resimlere bakınca hemen ortaya çıkıyor. Onlar hakikaten bir kenara çekilen, reçel yapan, torun büyüten büyüklerimizdi. Biz ise eski nesile oranla kendimize çok daha fazla özen gösteriyoruz. Gerek yememize, içmemize, sporumuza hepsine özen gösteriyoruz. Anneannemizin sağlıklı yemeklerini yiyoruz ama onlar gibi yaşlanmıyoruz. Artık kozmetik, estetik imkanlar da var. Hedefim güzel yaşlanmak, yaşına göre daha sağlıklı ve genç olmak. Yüzümde kırışıklık olmasın diye uzaylı gibi de olmak istemem. Bir de eğer ihtiyaç varsa estetik müdahaleyi de çok geç olmadan yaptırmak gerekiyor. Geç yaşta yapılan estetikler de kötü duruyor.”

Ajda Pekkan

“Bu estetikle olmaz”


Ajda Pekkan (64): “Beni her güzel bulduklarında sanki tüm operasyonları yeniden yaptırmışım gibi algılandı ve bu basına yanlış yansıtıldı. Halbuki sanıldığı kadar estetik yaptırmadım. Elbette kendime ait müdahalelerim olmuştur ama ben bunları çehremin değişmesi için yapmadım. Doğallığa çok önem veriyorum. Bol bol fitness yapıp, ormanda yürüyüşe çıkıyorum. Tatlıyı çok severim. Canım tatlı çekince bitter çikolata yerim. Her sabah bir bardak süt, yulaf ezmesi, tarçın ve bal yerim. Öğlen yeşil çay içerim. Bir de ılık su, yarım çorba kaşığı pekmez ve limon sıkarak hazırladığım karışımı içiyorum. Beslenme çok önemli. İnsan bedenine önem verirse bunun karşılığını muhakkak alır. 60’lı yaşlarında 40 gibi hatta daha da genç görünür. Bu kişinin elinde.”

Oya Germen

“40 yaşındaki erkeklerin gözdesiyim”


Oya Germen (59) : Öncellikle cildime çok iyi bakıyorum. Kendimi 30’lu yaşlardan çok daha güzel hissediyorum. Kadın olduğumu daha iyi anladım. Her sabah bir demet maydonoz, 1 enginar, 1 yeşil elma, 1, limon, havuç ve kereviz sapı yapraklarını büyük bardağa sıkıp içiyorum. Ayrıca tanıtımını yaptığım üzüm çekirdeğinden yapılan ürünleri kullanıyorum Güzel bir kahvaltı yapıp, akşam yemeklerini hafif yiyorum. Pasta ve tatlıyı çok seyrek ağzıma koyarım. Haftada 3-4 gün 45 dakika yürüyorum. Ben de 35-40’lı yaşlardaki erkeklerin ilgi odağı oldum. Ama genç sevgili yerine dünyayı görmüş, geçirmiş, kültürlü olgun bir insan isterim.

Hülya Koçyiğit

“Helal olsun diyorlar”


Hülya Koçyiğit (63): “Gerçekten dünün 40 yaşı bugünün 60 yaşı haline geldi. Anneannemin 60 yaşındaki haliyle benim 60 yaşım arasında çok fark var. Her açıdan farklı görüyorum. Bu çağdaşlaşmanın her türlü bilgiye ulaşmanın, daha bilinçli beslenmenin yaşamanın günümüz felsefesinin yarattığı bir ortam. Benim için doğallık gerçek güzelliktir ve önemli olan onu iyi koruyabilmektir. Bunları iyi uyumak, iyi beslenmek, sağlıklı koşullarda yaşamak ve sporla korumamız lazım. Güzellik sırrım umut ve sevgi. Ülkemle, insanlıkla, mesleğimle, yuvamla ilgili umudumu kaybetmeme. Eskiden bizim yaşımızdakilere ’Yaşına başına bakmadan nasıl böyle giyiniyor’ diye düşünülürken şimdilerde ise ’Helal olsun yaşına başına göre ne kadar genç, dinamik, çağdaş, modern’ deniliyor ve o kadınlar takdir görüyor. Çünkü artık her evlat bir önceki neslini bakımsız, kendini salmış kapalı bir yaşamın içinde görmek istemiyor. Ben de kendimi gerçekten 40’lı yaşlarda gibi hissediyorum.”

Haberin Devamı