Gazete Vatan Logo

Birlikte kestiler

Kemal Kılıçdaroğlu parti okulunun açılışını eski genel başkanlarla birlikte yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terörü önleme konusunda en sağlıklı gözlemlerde bulunan, en sağlıklı önerileri getiren, çözüm konusunda her türlü çabayı harcayan ve çözüm geldiği zamanda kesintisiz destek vereceğini ilan eden tek parti vardır; o partinin adı CHP’dir" dedi.

Kılıçdaroğu, CHP’nin 88. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, CHP’nin yenilenen ve Parti Okulu’na dönüştürülen eski genel merkezinin açılış törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, merkezin açılışını eski genel başkanlardan Deniz Baykal, Altan Öymen ve Murat Karayalçın ile birlikte gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, okul önünde toplanan partili gençlere yönelik yaptığı kısa konuşmada, "Partimizin 88. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Umudumuz gençler, geleceğimiz gençler, güvencemiz gençler, bu okul sizin okulunuz, bu okul gençlerin evi. Onlar bu okuldan başlayarak bütün Türkiye’ye ışık saçacaklar" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra konferans salonunda düzenlenen törendeki konuşmasında, bu günün partilerinin en mutlu günlerinden biri olduğunu belirtti.

"(Hep bir okulumuz olsun) diye özlem duyardık, bir okulumuz olsun, bu okulda bir şeyler öğrenelim, tarihimizi öğrenelim. Çünkü CHP’nin tarihi, aynı zamanda Türkiye’nin tarihi" diyen Kılıçdaroğlu, "CHP’nin dünyaya bakışı olması gereken Mustafa Kemal’in dünyaya bakışıdır. CHP, çağdaşlığı, uygarlığı, hukukun üstünü savunan bir partidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin de çağdaşlığı yakalaması, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması, hukukun üstünlüğünü bütün toplumda egemen kılması temel hedeflerimizden birisidir" ifadelerini kullandı.

Partilerinin Ulus’ta altı satılmış eski bir binaları olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, o binayı satarak eski genel merkezlerini onarıp, eğitim merkezi yaptıklarını söyledi.

-"CHP İÇERİSİNDE PARTİ İÇİ REKABET OLACAKTIR"-

Eğitime önce gençlerden başladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Sayın Ali Topuz ve Perihan Sarı, Muş’tan sorumlu arkadaşlarımızdı, onlar oraya gitti. Onlar Muş’a gittiler çalıştılar, bir merkez de oluşturdular. Şu anda aramızda 40 Muşlu gencimiz var. Onlar evlerine hoşgeldiler. Onlara saygı sunuyorum. Sizler bütün toplumların aydınlık geleceğisiniz. Sizler çağdaşlığı sadece Muş’a değil, tüm Türkiye’ye taşıyacaksınız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Zaman, bütün Türkiye’yi kucaklama, toplumun her kesimi ile kucaklaşma zamanıdır. Her kesimi kucaklayacağız, her kesimle beraber olacağız. Zaman bizi iktidardan alıkoyan eksiklikleri bilme, kusurlardan arınma zamanıdır. Hiçbir şeyi unutmayacağız, CHP içerisinde parti içi rekabet olacaktır, sakın bunu unutmayın. Bu hizipçilik değildir, partinin iç dinamikleri, bir birini aşma çabaları her zaman olmalıdır. Partiye dinamizmi katan da bu temel ögedir, bu temel ögeyi yaşatacağız...

Asla unutmayın: Ruhumuzda Mustafa Kemal’in devrimci ruhu var. Halkla beraber yürüyeceğiz. Halka ulaşacağız, halkın dokuları, onların gözü kulağı, sesi biz olacağız. Yeri geldiği zaman miting meydanlarında, yeri geldiği zaman grev sözcülüğü yaparak, yeri geldiği gösterilerde. Bunu yaptığımız zaman CHP, adındaki ’halk’ sözcüğünün hakkını vermiş olacaktır."

-"CHP TARİHİNDE DE BÜYÜK DEĞİŞİMLERE, DEVRİMLERE İMZA ATMIŞ
PARTİDİR"-


21. Yüzyılın siyasetinde algının çok önemli olduğunu, CHP’nin yıllarca "statükocu olmakla" suçlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Oysa CHP, ruhunda değişimi, dönüşümü, devrimciliği taşır. Dokularında, genlerinde bu vardır" dedi.

Halk üzerinde, "Terörü AKP önleyecek, CHP buna engel oluyor" şeklinde bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Sakın buna inanmayın, terörü önleme konusunda. Özellikle Muş’lu kardeşlerime söylüyorum. Terörü önleme konusunda en sağlıklı gözlemlerde bulunan, en sağlıklı önerileri getiren, çözüm konusunda her türlü çabayı harcayan ve çözüm geldiği zamanda kesintisiz destek vereceğini ilan eden tek parti vardır; o partinin adı CHP’dir. Terörü besleyen, azgınlaştıran tek parti var, o partinin adı da Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Şimdi geldiği süreçte, kanla beslenmeye çalışıyor. Biz kendi ülkemizde, barışı ve huzuru egemen kılmak istiyoruz. İnsan haklarına saygılıyız, demokrasiyi ve insan haklarını genişletmek istiyoruz. Unutmayın CHP tarihinde de büyük değişimlere, devrimlere imza atmış partidir. Cumhuriyeti, çok partili hayatı getiren partidir. CHP dışında hiç bir siyasal parti köklü değişimlere ve devrimlere imza atmış değildir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir CHP vardır, bir de diğer partiler, denge budur."

Gençlerden dogmalardan uzak durmasını isteyen Kılıçdaroğlu, geleceğin özgürlükle yeniden şekillendirilmesi gerektiğini anlattı.

Seçim bildirgelerinde "önce insan" dediklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, insanı her ortamda yücelteceklerini, hiç bir zaman kimsenin etnik kimliğine, inançlarına bakmayacaklarının altını çizdi.

CHP’nin Türkiye’nin teminatı olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"CHP Ortadoğu’nun tüm dünyanın teminatıdır. CHP, bütün ülkelere barışı ve kardeşliği götürmek onlara çağdaş düzeni hatırlatan partidir. O açıdan CHP, Türkiye Cumhuriyeti tarihini yeniden yazan, kaleme alan, aydınlanmanın yolunu açan bir partidir. CHP, Cumhuriyetle yaşıt, Cumhuriyetin önemli kurumlarından biridir. Dünyamız 1940’ların dünyası değil, Türkiye’de. Söylemlerimiz de 1940’ların söylemleri değil. Artık 21. yüzyıldayız. Bilim, teknoloji, gelişme var... Eğitimi toplumu geriye götürmek için de kullanabilirsiniz. Bunu yapan ülkeler tarihten silinip gitmişlerdir. Bizim amacımız, toplumu ileriye taşımak, yozlaştırmanın karşısında olacağız. CHP değişecek, dönüşecek ve yenileşecektir. Yeni CHP’den kastettiğimiz de budur zaten. Köklerimiz, tarihimiz sağlam. Köklerimizle tarihimizle gurur duyuyoruz. Biz birilerinin yaptığı gibi ’kirli gömleklerimizi çıkardık, aklandık, milli görüş gömleğini çıkardık yeniyiz’, hayır. Biz köklerimizle, inançlarımızla CHP’liyiz... Biz köklerimizle, geçmişimizle gurur duyan bir partiyiz, biz öyle birilerinin giydiği o kirli gömleği ne tarihte giydik, ne şimdi giyiyoruz, ne de bundan sonra giyeceğiz."

-"TÜRKİYE’Yİ UNUTUP, ARAP SOKAĞINA OYNAYAN BİR SİYASAL İKTİDAR..."-

İktidar partisinin her partiye nasip olmayacak bir oy aldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Şu Türkiye’nin haline bakın. Yüzde 49.9 oy aldılar, hiç bir partiye nasip olmayacak bir başarı. Güzel bir sonuç, şu iki üç ayda geldikleri sürece bakın. Tökezleyen bir Türkiye, ezberi bozulmuş, politika oluşturamayan bir siyasi iktidar. Ne olduğu belli olmayan, dün söylediğini ertesi gün yalanlayan bir siyasi iktidar. Türkiye’yi unutup, Arap sokağına oynayan bir siyasal iktidar. Türkiye’nin sorunlarını, Türk halkının gözünden çekip, elinden alıp, gizlemek isteyen bir siyasal iktidar. Ama bu siyasal iktidarın maskesini indirmek, sadece benim görevim değil, bütün yurtseverlerin temel görevidir" dedi.

Seçimler sırasında çok sayıda proje açıkladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin o zaman projelerini "hayal" olarak nitelendirdiğini ancak şimdi ise kendilerinin söylediklerini yaptıklarını savundu.

Parti okulunu açmakla güzel bir iş yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, farklı illerde de bu okulun benzerlerinin açılacağını bildirdi. Kılıçdaroğlu, uzun vadede parti okulunda eğitim almamış hiç bir üyelerinin kalmayacağını söyledi.

Okulda ilk dersi eski genel başkanlardan Altan Öymen’in vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Eski Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal aramızda. Ona her zaman, her yerde, her ortamda saygı duymak, her CHP’linin temel görevidir" dedi. Aralarında olan Murat Karayalçın’ın da CHP için önemli biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Karayalçın’a da teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Baykal, Öymen ve Karayalçın’ı sahneye davet ederek, Çankırı’da belde belediye başkanı olan ve CHP’ye katılan 3 kişiye rozetleri takmalarını istedi. Rozet takma töreninden sonra hatıra fotoğrafı çektirildi.

-OKUL HAKKINDA BİLGİ VERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı da CHP tarihine ve Türkiye’nin siyasal yaşamına yön veren kararlara tanıklık etmiş, bir dönem Parti Okulu olarak da kullanılmış binanın yeniden işlev kazanmasının, CHP’nin yenilenme, büyüme, güçlenme, halkla bütünleşme sürecinde önemli ve gerekli bir adım olarak gördüğünü söyledi.

Sarı, şunları söyledi:

"Parti Okulu sadece siyaset disiplinini ele alan bir yaklaşım içinde olmayacak. Biz kadrolarımızın; çağdaş iletişim teknikleri ve tüm iletişim teknolojilerini kullanarak siyaset, iletişim, sosyoloji, tarih, ekonomi-politik, psikoloji, kültür ve sanat alanına uzanan geniş bir alanda bilgilenmelerini de sağlayacağız. Ancak, asıl ve öncelikli olarak, üyelerimizin farkında olma, sorun çözme ve hak talep etme konularında becerilerini artıracağız. Üyelerimizin, toplumun her alanında etkin ve sorumlu yurttaşlar olarak yer almaları ve ülke sorunlarının çözümüne katılmaları için güçlenmelerine destek olacağız. Yerel yönetimlerde görev alacak kadrolarımızın, halkımıza daha iyi hizmet vermeleri konusunda yetkinleşmelerine katkı yapacağız."

Konuşmaların ardından Altan Öymen tarafından "Kuruluştan günümüze CHP" adlı ilk ders verildi. Öymen, ilk derste CHP’nin kuruluş ve bugüne geliş sürecini anlatırken, salondakilerin sorularını da yanıtladı.

İlk dersin ardından Kılıçdaroğlu, okul dışında gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılıçdaroğlu, törene katılan Deniz Baykal’ı da aracına kadar uğurladı. Uğurlamanın ardından tekrar okula dönen Kılıçdaroğlu, Muş’tan gelen öğrencilerle bir süre sohbet ederek, parti genel merkezine davet etti.

Etkinlikler kapsamında parti okulunda gün boyu çeşitli konferanslar düzenlenirken, akşam ise parti genel merkezinde resepsiyon verilecek.

Haberin Devamı