Gazete Vatan Logo

Bir kadının ayağında ayakkabımı görünce mutlu hissediyorum...

Bir kadının ayağında ayakkabımı görünce mutlu hissediyorum...

Ayakkabı denince akla gelen markaların başında Aquazzura ve onun tasarımcısı Edgardo Osorio gelir. 2015 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda turkuaz rengine bolca yer veren Osorio, “Bu renk beni çok mutlu ediyor” diyor.

Salvatore Ferragamo, Rene Caovilla ve Roberto Cavalli gibi büyük markalarla çalıştın? Bunlar sana nasıl tecrübeler kattı?

Aslında tüm bu markalarla çalışmak beni bugün geldiğim nokta için teşvik etti. Ayakkabıların en iyi şekilde nasıl üretildiğini özellikle de rahat bir ayakkabının nasıl yapılacağını öğrenmiş oldum. Roberto Cavalli ve Rene Caovilla el işçiliği konusunda gerçekten çok iyi markalar. Bu deneyim bana en iyi kontaklara ulaşmam konusunda çok yardımcı oldu. Tüm bu deneyimler sayesinde her açıdan iyi ayakkabılar tasarladığımı ve ürettiğimi düşünüyorum.

Şu anda Aquazzura markası 45 ülkede en iyi bilinirliliğe ulaştı. Bu başarını nasıl değerlendiriyorsun?

Bu tabii ki çok gurur verici. Aslında bu başarının asıl sebebi tasarımlarımın ağızdan ağıza yayılmış olması. Kadınlar koleksiyonlarımı beğendi ve bununla ilgili konuşmaya başladı. Günün sonunda dergilerde koleksiyonumla ya da benimle ilgili haberlerin çıkması elbette beni sevindiriyor ama asıl mutluluk sokakta yürürken bir kadının ayağında Aquazzura ayakkabılar giydiğini görmem oluyor.

Haberin Devamı

TÜRKLER’İN ENERJİLERİ ÇOK YÜKSEK EĞLENMEYİ VE İYİ GİYİNMEYİ BİLİYORLAR

Türk kadının tarzını nasıl buluyorsun?

Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyorum. Bana göre Türkler Avrupa’nın Brezilyalıları... Enerjileri çok yüksek, eğlenmeyi çok seviyorlar ve iyi giyiniyorlar. Türk kadınları gerçekten göz alıcı. Ayrıca Türkiye, Beymen mağazalarında Aquazzura markasını ilk sattığımız ülkelerden biri. Dolayısıyla benim için bu da burayı çok değerli kılıyor.

Tasarımların gerçekten çok farklı. Örneğin markasını görmeden bir ayakkabının senin tasarımın olduğunu anlayabiliyorum. Seni farklı kılan ne?

Tasarımlarım benim tarzımı ve sevdiğim şeyleri temsil ediyor. Kadınlara yakıştığını düşündüğüm her şeyi tasarımlarıma yansıtıyorum. Oscar de la Renta’nın da dediği gibi benim de ayakkabı tasarlarken amacım kadınların arkalarında 5 erkek yürüyormuş gibi yürümelerini sağlamak.

Haberin Devamı

Aquazzura 2015 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’nda Türklerin de rengi olan turkuazı çok kullanmışsın. Bu sezonun en hit rengi turkuaz mı?

Koleksiyonlarımda mavi ve turkuaza her zaman yer veriyorum. Çok sevdiğim ve beni çok mutlu eden bir renk. Ayrıca bana Amalfi Coast’u hatırlatıyor. Zaten Aquazzura markasının anlamı da mavi su demek...

Markanın sembolü olarak neden ananası seçtin?

İtalya’nın güneyindeki evlerin girişinde ananas vardır ve misafirperverliği simgeler. Altın ananas ise uğur getiren bir semboldür. Ayakkabınızın altında uğur ve şans bir obje taşımak çok hoş olur diye düşündüm.

Çanta yapma fikrin var mı?

Planlarımızın içinde yer alıyor.