Gazete Vatan Logo

Bir bomba daha mı yaptı?

Manchester saldırganının evinde çok sayıda patlayıcı madde bulan polis, ikinci bir bomba yapıp başka bir militana vermiş olmasından korkuyor

Bir bomba daha mı yaptı?

İngiltere’nin Manchester kentinde çoğu çocuk 22 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını düzenleyen Salman Abedi’nin evine baskın düzenleyen İngiliz polisi, çok miktarda patlayıcı buldu. Bu nedenle saldırganın ikinci bir bomba yapmış olabileceğinden şüphelenen polis alarma geçti. ABD’li pop şarkıcısı Ariana Grande’nın konserinde kendini patlatan Libya kökenli Abedi’nin, söz konusu bombayı kendisinin hazırladığını duyuran Manchester Polis Teşkilatı, saldırganın yaptığı ikinci bombayı ise yakın çevresinden birisine teslim etmiş olabileceğini vurguladı.

Güvenlik güçleri, Pazartesi geceki saldırıya ilişkin başlatılan operasyon kapsamında Merseyside ve Wigan bölgelerindeki bazı evlerde ‘şüpheli maddelerin’ ele geçirildiği duyurdu. Binaların çevresindeki sokaklar kapatılırken, yerel halktan evlerini tahliye etmesi istendi.

10 gözaltı

Bölgeye bomba imha ekipleri sevk edilmesi nedeniyle ele geçirilen maddelerin bomba yapımında kullanıldığı öne sürüldü. Polis tarafından yapılan açıklamada şu ana kadar 16 yaşında bir genç olmak üzere toplam 10 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Haberin Devamı

‘Beni affet anne’

İngiliz yetkililer, Abedi’nin saldırıdan saatler önce Libya’nın Trablus kentinde yaşayan annesi Samia Tabbal’ı aradığını ve ‘Beni affet’ dediğini açıkladı. CNN televizyonu da, Abedi’nin saldırıdan sadece 15 dakika önce kardeşi Haşim’i de telefonla aradığını duyurdu.

‘Bebek yüzlü’ cihatçı

İngiliz basını, Abedi’nin Suriye’de 2016 yılında insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürülen DEAŞ militanı Raphael Hostey tarafından radikalleştirildiği ileri sürüldü. Hostey’in, Abedi dışında yüzlerce genci terör örgütü DEAŞ’a katılmaya ikna ettiğini öne süren yerel basın, bu kişiler arasında İngiltere’de tıp öğrencisiyken DEAŞ’a katılan Zehra ve Selma Halane kardeşlerin olduğunu da vurguladı.

‘Manchester’dan sevgilerle’ bombası

Manchester Arena’da gerçekleşen saldırının ardından İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF), DEAŞ’ı hedef alan bombaların üzerine ‘Manchester’dan sevgilerle’ diye yazdı. Sosyal medyada paylaşılmaya başlanan söz konusu yazılı mesajın ne zaman hazırlandığı veya bombanın DEAŞ hedeflerinde kullanılıp kullanılmadığı bilinmiyor. Ancak bir RAF sözcüsü, fotoğrafın geçerliliğini doğruladı.

Haberin Devamı