Gazete Vatan Logo

Binnur Kaya, Chromas ile sahne alacak

Binnur Kaya, “Müzik Renklendirir” konser serisinde gençlerden oluşan Koro Chromas ile sahne alacak.

Binnur Kaya, Chromas ile sahne alacak

Çok sesli koro müziğinin Türkiye’deki en iyi temsilcilerinden olan Chromas, bu yıl renkleri arasına kattığı sevilen tiyatrocu Binnur Kaya ile çok özel bir konser serisinde müzikseverlerle buluşacak.

Deneyimli şef Başak Doğan liderliğinde 2015’te kurulan çok sesli müzik korosu Chromas, bu kez şarkılarını sevilen tiyatrocu Binnur Kaya eşliğinde seslendirecek. Binnur Kaya ve Chromas koro verdiği konserlerle Türkiye’de çok sesli müziğe yepyeni bir bakış getirmeyi hedefliyor. “Müzik Renklendirir” temasıyla yıl boyunca izleyiciyle buluşacak konserlerden ilki 13 Ocak Cuma günü, Şişli Saint Michel Fransız Lisesi sahnesinde gerçekleşecek.

Çok sesli müziğin en güzel örneklerini seslendirmek için bir araya gelen Chromas, Danimarka Kraliyet Konservatuarı’nda koro şefliği master’ı yapan tek Türk öğrenci olan Başak Doğan liderliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Koro, yaşları 16 ile 38 arasında değişen, çok farklı meslek gruplarından müziğe gönül vermiş 35 kişiden oluşuyor. Renkler anlamına gelen Chromas adı, her biri kendi rengini yansıtan koristlerini ve çok seslilikten ortaya çıkan ahengi simgeliyor. Her performansın özel olduğuna inanan koro, performanslarına seyirciyi de dahil etmesi ve doğaçlama gösterileriyle dinleyicilerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Haberin Devamı

İstanbul’un önemli merkezlerinde ve en güzel sokaklarında şarkılarını seslendirdikleri “Gezici Konserler” serisiyle tanınan Chromas, çok sayıda yurt içi ve yurtdışı koro festivalinde yer aldı ve Türkiye’yi başarıyla temsil etti. 60 yıldır Fransa'da gerçekleşen en geleneksel koro festivallerinden Choralies Koro Festivali'ne Türkiye'den kabul alan ilk koro olma fırsatını yakaladı ve 150 katılımcı koro arasından konser verme şansı verilen 10 korodan da biri oldu. Chromas, önümüzdeki yıl 22-29 Temmuz tarihlerinde Barselona’da gerçekleşecek 11. Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nda Türkiye’den davet edilen tek koro olma özelliği taşıyor.