Gazete Vatan Logo

On binlerce kişi Boğaziçi Köprüsü'ne akın etti!

BOĞAZİÇİ Köprüsü gişelerde binlerce kişi darbe girişimini protesto etti.

On binlerce kişi Boğaziçi Köprüsü'ne akın etti!

Darbe girişimine karşı çıkan vatandaşlar, demokrasi nöbeti için Boğaziçi Köprüsü'nde bir araya geldi.
15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan hain askerlerce açılan ateş sonucu Boğaziçi Köprüsü'nde çok sayıda kişi şehit olmuş, çok sayıda vatandaş da yaralanmıştı. Darbe girişimine tepki gösteren yüzlerce vatandaş, akşam saatlerinde Boğaziçi Köprüsü üzerinde bir araya gelerek şehitleri andı. Yüzlerce insanın toplanmasıyla köprü üzerinde trafik durma noktasına geldi.
BİLAL ERDOĞAN: KUKLA OYNATICILARINI DA AYAN BEYAN GÖRMÜŞ OLDUK
İstanbul'da yüz binlerce kişi, Boğaziçi Köprüsü'nde yürüyerek Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.
Milli İrade Platformu'nca düzenlenen "Darbeye Karşı Boğaziçi Köprüsündeyiz" yürüyüşü için vatandaşlar, Üsküdar Altunizade'de toplandı.
Yüz binlerce kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbecilere idam", Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz", "İşte ordu, işte komutan" sloganları eşliğinde Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdü. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıdı. Yürüyüş nedeniyle köprü araç trafiğine kapandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, belediye başkanları, sanatçıların da yer aldığı yürüyüşte, yatsı ezanından sonra Kur'an-ı Kerim, ardından da İstiklal Marşı okundu.
Burada okunan darbe karşıtı bildiride, vatandaşlara meydanlardan ayrılmama çağrısı yapıldı.
Vatandaşlara hitap eden Bilal Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle FETÖ'nün gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirterek, şöyle konuştu:
"Ne oldu şimdi? Üç senedir yüzündeki boya döküldü, döküldü, sonunda senin silahlı bir terör örgütünün başı olduğuna inanmayan kalmadı. Aslında kaldı, nerede kaldı? ABD'de kaldı, Avrupa'da kaldı. Bazı yerlerde hala inanmayanlar kaldı. Şimdi arkadaki kukla oynatıcılarını da ayan beyan görmüş olduk."
Bu olayların ardından Türkiye'de birlik ve beraberliğin zirve noktasını bulduğunu vurgulayan Erdoğan, "Birliğimiz daim olsun, Allah bizlere oyun kurmaya çalışanların oyunlarını başlarına çevirsin. Bizler bu birliğimize sahip çıktığımız sürece yarınımız bugünden daha güzel olacak inşallah." diye konuştu."
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, şehit edilen vatandaşlar nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün farklı bir anlamı olduğunu dile getirerek, "Bu köprü artık her geçtiğimizde Erol Olçak'ı, oğlu Abdullah Tayyip'i hatırlayacağımız yer olacak. Bu millet, mesele vatan olunca, al bayrak olunca bir ve beraber oldu. Boğaziçi Köprüsü bundan sonra kardeşliğimizin köprüsü olsun." ifadesini kullandı.
Ayrıca, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua edildi.
İstanbullular'ın demokrasi nöbeti devam ediyor
15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan İstanbullular'ın Taksim Meydanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önü ve Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önü olmak üzere birçok alandaki demokrasi nöbeti devam ediyor. Meydanı dolduran binlerce vatandaş, hep bir ağızdan slogan atarak çalınan şarkılara eşlik ediyor.
15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti yurt genelinde devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine vatandaşlar meydanları doldurmaya devam ediyor. İstanbul’da darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, akşam saatlerinden itibaren Taksim Meydanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki evinin önü, Sraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önü, Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önü, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önü, Sultangazi, Esenler ve Esenyurt başta olmak üzere birçok ilçe meydanına akın etti. Her yaştan binlerce vatandaş, sloganlar atarak çalınan marşlara ve şarkılara eşlik etti. Ay yıldızlı Türk bayrağını taşıyan vatandaşlar, meşaleler yakarak darbe girişimine tepki gösterdi.
İBB: “Boğaziçi Köprüsü Milli İrade Yürüyüşü kapsamında iki yönünde trafiğe kapalıdır”
Darbe girişimine karşı çıkan vatandaşlar demokrasi nöbeti için Boğaziçi Köprüsü'nde bir araya gelirken, köprü iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bu sırada İBB’nin trafik uygulamasında “Boğaziçi Köprüsü Milli İrade Yürüyüşü kapsamında iki yönünde trafiğe kapalıdır” notu yer aldı.
15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunulmasına tepki gösteren binlerce vatandaş Boğaziçi Köprüsü'nde bir araya geldi. Binlerce vatandaşın köprü üzerine çıkmasıyla köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapandı. Bu sırada İstanbul’un trafik durumunu gösteren İBB’nin uygulamasında, “Boğaziçi Köprüsü Milli İrade Yürüyüşü kapsamında iki yönünde trafiğe kapalıdır” notu yer aldı.
SANAT VE SPOR CAMİASINDAN DESTEK
KISIKLI’da binlerce kişi Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek bugün de ’Demokrasi Nöbetine’ devam etti. Kısıklı’daki nöbete spor ve sanat camiasından da büyük destek geldi. Televizyoncu Acun Ilıcalı, Milli futbolcu Arda Turan, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, popçular Hadise ile Fettahcan, oyuncular Murat Yıldırım ile Hakan Ural ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da Kısıklı’da halka seslendi.
"ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ"
Acun Ilıcalı, "Bugün burada bulunmaktan çok gururluyum. hayatımızı boyunca kahramanlık öyküleri dinledik, okuduk. Ama bunları bu kadar net yaşayacağımız aklıma gelmezdi. Bu kahraman mücadelede şehit olan tüm şehitlere Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Dik duruşuyla hepimize örnek olan ve liderliğini gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugün bunu hepimiz çok iyi anladık ve iliklerimize kadar hissettik. Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye konuştu.
"CUMHURBAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM BİZLERİ KORUDUĞU VE SEVDİĞİ İÇİN"
Pop yıldızı Hadise’de konuşmasında "Burada aranızda olmaktan çok gurur duyuyorum. Kendisini vatanımız için feda eden bütün şehitlerimize Allahtan rahmet ve yakınlarına hepimize sabır diliyorum. Çok zor bir dönem geçiriyoruz ama biz çok güçlü bir toplumun evlatlarıyız. Bunu da atlatacağız eminim. Hepinizi çok seviyorum ve Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum bizleri koruduğu ve sevdiği için" ifadelerini kullandı.
"BU AMELİYATIN SONUCUNDA TÜRKİYE’NİN DAMAR YOLLARI AÇILDI"
Oyuncu Murat Yıldırım, "Öncelikle Cumhurbaşkanımıza ve bütün milletimize geçmiş olsun diliyorum. Bizim inancımızda her şerden bir hayır çıkar. Türkiye’nin kalbine giden damarlar tıkanmıştı bu vatan hainleri teröristler tarafından. Bu ameliyatın sonucunda Türkiye’nin damar yolları açıldı. Hiç kimse boynunu eğmesin. Şehitlere de burada Allahtan rahmet diliyorum. Cuma gecesi Türkiye bu ameliyattan kurtuldu. Bir daha da böyle birşeyi Allah kimseye yaşatmasın" dedi.
"MİLLETİMLE HALKIMLA CUMHURBAŞKANIMLA GURUR DUYUYORUM"
Popçu Fettahcan ise, "Çok şey söylenebilir aslında ama söylenecek pek bir şey bırakmadınız. Halkımız kimseye söylenecek bir şey bırakmadı. O yüzden hepinize çok teşekkür diyorum. Allah razı olsun. Toprağınıza bayrağınıza memleketinize sahip çıktığınız için. Allah tekrarını yaşatmasın. Çok güzel günler görelim. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Onlar bu bayrak için hayatlarını feda etti. Yaralı olanlara şifa diliyorum" diye konuştu. Oyuncu Hakan Ural, "Böyle bir milletin bireyi olmaktan onur duyuyorum. Milletimle halkımla Cumhurbaşkanımla gurur duyuyorum" dedi.
"SİZ LİDERİNİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE DAVRANDINIZ"
Milli futbolcu Arda Turan da, "Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Biz ne kadar yüce bir milletiz. Siz hepimizin kahramanısınız. Gerçek kahraman sizlersiniz. Bu ülkenin demokrasisine sahip çıktınız mücadele ettiniz. Amcam orada 10 yaşındaki kardeşim orada, kundaktaki çocuk orada. Benim milletime yakışan budur. Siz liderinize yakışır şekilde davrandınız. Biz müslümanız ayıbı örteceğiz gece gibi olacağız, birlik olacağız beraber olacağız. Bu demokrasiyi Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber yaşatacağız. Sizlere ve Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bayrağı rahatça dalgalandırabildiğim için.
"BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNÜN ADININ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ OLARAK DEĞİŞİP TARİHE GEÇMESİNİ RİCA EDİYORUM"
Rıdvan Dilmen de 1980 yılında darbeyi gördüğünü belirterek, "Allahım demi bir daha inşallah darbeler olmaz. Çok şükürler olsun ki büyük liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde özellikle vatandaşlarımızın katkısıyla önlendi. Allah çocuklarımıza torunlarımıza göstermesin. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize de sağlıklar diliyorum. Benim Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir ricam olacak. Boğaziçi Köprüsünün adının Şehitler Köprüsü olarak değişip tarihe geçmesini rica ediyorum" dedi. Göksel Gümüşdağ da konuşmasının ardından Hadise’den istiklal Marşı’nı okumasını istedi. Sahnede hep birlikte İstiklal Marşı okundu.
Boğaziçi Köprüsü, yürüyüşün ardından ulaşıma açıldı
Boğaziçi Köprüsü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin protesto edildiği yürüyüşün ardından trafiğe açıldı.
Alınan bilgiye göre, Milli İrade Platformu'nca düzenlenen "Darbeye Karşı Boğaziçi Köprüsündeyiz" yürüyüşüne katılan vatandaşlar, daha sonra gruplar halinde köprüden ayrıldı.
Yürüyüş nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapanan Boğaziçi Köprüsü, vatandaşların ayrılmasının ardından açıldı.
Yüz binlerce kişi, Boğaziçi Köprüsü'nde yürüyerek FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmişti.

Haberin Devamı