Gazete Vatan Logo

Bingöl'ün 3 ilçesinde eğitime kar engeli! (Valilik açıkladı, 5 Şubat Bingöl’de hangi ilçelerde okullar tatil edildi?)

Kar yağışı ve soğuk hava etkisini tüm yurtta hissettiriyor. Meteorolojiden yapılan uyarılar sonrası ülke genelinde birçok ilde okullar tatil edildi. Diyarbakır, Bingöl, Van ve Erzincan’da öğrenciler, veliler ve öğretmenler okulların tatil edilip, edilmediğini merak ediyordu. Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl'ün 3 ilçesinde eğitime ara verildi. 5 Şubat Bingöl’de hangi ilçelerde okullar tatil edildi?

Bingöl'ün 3 ilçesinde eğitime kar engeli! (Valilik açıkladı, 5 Şubat Bingöl’de hangi ilçelerde okullar tatil edildi?)

Türkiye’nin bazı illerinde özellikle doğu bölgelerinde kar etkisini hissettirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğ'nden peş peşe kar uyarısı yaparken, kar yağışının olduğu illerde veli ve öğrenciler gözlerini Valilik’ten gelecek haberlere çevirmişti. Beklenen haber geldi, Bingöl Valiliği kar tatili açıklaması yaparak, Bingöl’ün bazı ilçelerinden okulların tatil edildiğini duyurdu. 5 Şubat Çarşamba günü Bingöl’de hangi ilçelerde okullar tatil edildi? İşte, Bingöl’de okulların tatil olduğu ilçele.

5 ŞUBAT BİNGÖL’DE HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

BİNGÖL'ün Adaklı, Karlıova ve Kiğı ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Adaklı, Karlıova ve Kiğı ilçelerimizdeki tüm okullarımızda, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personel de aynı süre içinde idari izinli sayılacaktır" denildi.

METEOROLOJİDEN YAĞMUR VE KAR UYARISI

Haberin Devamı

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın ülke genelinde hava çok bulutlu olacak.

Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yağış tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Yağışların Marmara ve Ege'nin batısı ile Akdeniz Bölgesi genelinde (Isparta ve Burdur dışında) kuvvetli, Antalya'nın doğusu ile Muğla çevrelerinde ise çok kuvvetli olması bekleniyor.