Gazete Vatan Logo

BİMER kullanıcı girişi nasıl yapılır?

Başbakanlık İletişim Merkezi olan BİMER ile vatandaşların kendileri ve kamuyla ilgili talep, şikayet, ihbar, görüş ve önerileri hakkında başvuruda bulunabileceği, bu başvuruları sorgulayabileceği, iletişim kurabileceği bir platformdur. Devlet ile vatandaş arasındaki iletişim kanallarının tümü açık tutulmuştur. Böylelikle vatandaş ve devlet arasındaki bağ daha da güçlenmiş, bir nevi devlet ile vatandaş arasında köprü oluşturulmuştur.

BİMER kullanıcı girişi nasıl yapılır?

Devlet her geçen gün artan teknoloji ile birlikte vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda birçok uygulama geliştirmekte bunlardan birisi de BİMER’dir. BİMER, günümüzde oldukça kullanılan ve işe yarayan bir sistemdir. Vatandaşların da BİMER uygulamasından oldukça memnun olduğu yapılan araştırmalarla ortaya konmuştur.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

BİMER Başvuru ve BİMER Sorgulama Nasıl Gerçekleştirilir?

2006’dan bu yana hizmet veren BİMER, bu zamana kadar binlerce vatandaşın mağduriyetini gidermiş ve gidermeye de devam etmektedir.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes BİMER’e başvuruda bulunabilirler. BİMER ile bireysel olarak ulaşamayacağınız, muhatap olamayacağınız kurumlara sorularınızı iletebilir ve çözüm bekleyebilirsiniz. BİMER’e Alo 150 hattından, Başbakanlık İletişim Merkezi resmi web sitesinden, E Devlet sisteminden ya da posta yoluyla başvuru, şikayet, öneri vb. durumlarınızı iletebilirsiniz. BİMER resmi web sitesi üzerinden başvuru yaparken karşınıza bir form çıkacak ve bazı bilgiler istenecektir. Başvuru yaparken kimlik ve iletişim bilgilerinizi doğru vermeniz çok önemlidir. Çünkü başvuru sonucunuz açıklandığında kurumun size ulaşabilmesi için doğru bilgiler gereklidir, aksi taktirde sizlere ulaşılamayacaktır. Asılsız ihbar, şikayetlerle beraber BİMER başvuru sonucunuzu izinsiz olarak yayınlamanızın suç sayıldığını belirtmekte fayda vardır. Yukarıda belirttiğimiz şekilde doğru bir başvuru yaptıktan sonra T.C. Kimlik numaranız, adınız, soyadınız, anne kızlık soyadının ilk ve son harfi ile cep telefon numaranızı BİMER’in resmi web sitesi üzerinde yer alan Başvuru Sorgulama bölümüne girmeniz gerekmektedir. Ardından telefonunuza onay kodu gönderilecektir, bu aşamadan sonra başvurularınızı takip edebilirsiniz. Ayrıca sayfa üzerinde yer alan E Devlet başvuru sorgulama seçeneği ile de T.C. kimlik numaranız ve E Devlet şifrenizle başvurunuzu sorgulayabilmeniz mümkün kılınmıştır.

Haberin Devamı

ALO BİMER 150 hattı üzerinden başvurunuzu sorgulayamazsınız. Bu hat üzerinden sadece şikayetlerinizin kayıt edilmesi sağlanmıştır. Eğer internet üzerinden kayıt etmekte zorlanıyorsanız Alo 150 hattını arayarak başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Başvuru sonucunuzun bilgilendirmesinin yazılı olarak posta yoluyla gönderilmesini talep edebilme seçeneğiniz de vardır. Bu seçeneği tercih ettiğinizde sonuçlarınız size posta yoluyla iletileceği gibi internet üzerinden de takip edebilmenize de olanak verilmiştir.

BİMER üzerinden vatandaşlar tüm istek, öneri ve şikayetlerini bildirebilme imkanı bulmaktadır. Bununla birlikte vatandaşlar internet üzerinde yer alan ve resmi olarak Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bilgi edinme başvurularını dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme seçenekleri de vardır. Bilgi çağında olduğumuz bu zaman diliminde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan bir platform olmaya devam etmektedir.