Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sonucumu nasıl öğrenirim?

BİMER başvurusu ile vatandaşlar şikayetlerini kolayca ilgili kurumlara iletebiliyorlar. Ayrıca BİMER başvuru ve sorgulama sistemi yardımıyla yapılan başvurunun sonucunu da öğrenebiliyorlar. BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerinin ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

BİMER başvuru sonucumu nasıl öğrenirim?

İnternet ve teknoloji anlamında her yıl gelişim içindeyiz. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında internet sayesinde bir çok işlemi gerçekleştirebilir duruma geldik. Artık neredeyse herkes internet kullanmasını biliyor. İnternet kullanmasını bilen vatandaşlar internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. İnternet üzerinden bir çok sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerinden bir tanesi de BİMER başvuru ve sorgulama işlemidir. BİMER yani

Başbakanlık İletişim Merkezi Başbakanlık ile iletişime geçebileceğiniz bir sistemdir. Daha çok bazı sorunların iletilebileceği bir sistem olarak adlandırılsa da bir çok sorunu ve şikayetinizi bu sistem sayesinde ilgili birimlere bildirebilirsiniz. Bir kamu kuruluşunda veya devlet dairesinde bir sorun yaşadığınızda veya çalışanları ile ilgili bir şikayetiniz olduğunda bu sistem sayesinde şikayetinizi bildirebilirsiniz. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi ise çok kolaydır. Farklı yollardan sorgulama ve başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER); birçok işlemin internet üzerinden elektronik ortamda yapılmasını sağlamaktadır. Şöyle ki; teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok yenilik hayatımıza girmiş bulunmaktadır. Hayatımıza giren yeniliklerin başında e devlet gelmektedir. E devlet vatandaşın devlet dairelerinde yapacağı işleri elektronik ortamda yapmasını sağlamaktaydı. Ancak e devlet üzerinde olmayan bir uygulama ise her hangi bir şikâyetimiz, talebimiz ya da önerimiz olduğunda bildirebilecek bir sisteme sahip olmamasıydı. BİMER ise şikâyet, talep ve öneriler için en doğru ortamı oluşturmaktadır. Elektronik ortamda yapabileceğiniz şikâyet, talep ve öneriler için her hangi bir resmi işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır. Yalnızca internet üzerinden BİMER internet sitesine girmeniz yeterli olacaktır. BİMER sayesinde Başbakanlığa şikâyetlerinizi, taleplerinizi ve önerilerinizi hızlı bir şekilde iletebilirsiniz. Üstelik yaptığınız başvurunun ne durumda olduğu, ulaşılıp ulaşılmadığı ile ilgili bilgilerin sorgulatmasını da yapabilirsiniz. Teknolojinin büyük bir avantajı olan BİMER sayesinde artık taleplerimizi, şikâyetlerimizi ve önerilerimizi devlete iletmek çok daha kolay oldu.

Haberin Devamı