Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sonucumu nasıl öğrenebilirim?

Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama ekranından dakikalar içerisinde devlet iletişimini sağlayabilirsiniz. İnternet olan her yerden devlet birimlerine istek ve bildirimlerinizi BİMER başvuru ve sorgulama ekranından gerçekleştirebilirsiniz. Online BİMER başvuru ve sorgulama ekranında bilgi edinme başvurularınızı da yapabilirsiniz.

BİMER başvuru sonucumu nasıl öğrenebilirim?

Günümüz modern Türkiye’sinde insanların artık devlet ile iletişimin en etkin ve en modern standartlarda kurulabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile internet hizmetlerine ciddi bir ağırlık veriliyor. Başbakanlık tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı da bu hizmet yapısından birisidir. Son yıllarda her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern teknoloji sayesinde internet ortamına kolay ve hızlı bir şekilde nerede olursa olsun erişim sağlayabilen vatandaşlar, internet ortamı üzerinde kendisine sunulan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devlet hizmetleri ve devlet kurumları ile ilgili olarak gerçekleştireceği tüm bildirimleri daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu yüzden de günüm modern Türkiye’sinde sanal platform üzerinde yer alan bu devlet-vatandaş iletişim kanalı en çok tercih edilen iletişim kanalı olarak ön plana çıkıyor. Bu yüzden de oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Başbakanlık tarafından elektronik ortam üzerinde sunulan dijital hizmetler vatandaşa önemli kolaylıklar ve fırsatlar sunarken BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı vatandaşın devlet ile iletişimde olabilmesine fırsat veriyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması tüm vatandaşlar tarafından cüretsiz olarak internet erişiminin söz konusu olduğu her noktadan kolaylıkla kullanılabiliyor. 2013 yılında hayata geçirilen bir Başbakanlık projesi olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet portalı her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafından internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden kullanılabilmekte olan bir hizmettir. Vatandaş sadece dakikalar içerisinde ilgili devlet birimlerine istek, öneri ve şikayet ya da bilgi edinme başvurularını iletebilme şansına sahip olabiliyor. Böylelikle ilgili konuya ilişkin müracaata geri dönüşlerin daha hızlı olması da yine BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı sayesinde sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Çok eski dönemlerden bu yana vatandaş ilgili kamusal işleyişi izlemeleri ve ilgili devlet birimlerine başvuruda bulunarak özellikle devlet daireleri hizmet ve uygulamaları ile ilgili olan istek, öneri ve şikayetleri konusunda bildirimlerde bulunabiliyordu. Modern yüzyılda son derece etkin bir şekilde kullanılan internet teknolojileri sayesinde internete kolay bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaş her türlü istek, öneri ve şikayet konusunda devlet birimleri ile iletişime geçebilmek için Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nca hizmete açılan dijital BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranını kullanabiliyor.

Sadece dakikalar içerisinde ilgili konuya ilişkin olarak ayrıntılı ve etkin bir müracaat gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) uygulaması üzerinde vatandaşın tüm istek, öneri ve şikayet bildirimleri ilgili birimlere daha hızlı ve daha etkin bir şekilde ulaştırılıyor. Ancak bu durum son derece yoğun evrak işlemi ve bürokrasi ile oluşturulabildiğinden hem çok zorlu oluyor hem de çok gecikmeli şekilde geri dönüşler sağlanabiliyordu. Bu durumda vatandaşın devlet ile olan iletişiminin pek çok noktada yetersiz kalmasına neden olabiliyordu.

Haberin Devamı