Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru portalı ile şikayet başvurusu!

Vatandaşın devlet iletişiminde yeni kanalı BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti yoğun ilgi görüyor. Vatandaş internete erişim sağlayarak BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devlet birimleriyle iletişime geçebiliyor. Tüm devlet hizmetleri ve kamu kurumları ile ilgili istek, öneri ve şikayet bildirimleri BİMER başvuru ve sorgulama ekranı aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

BİMER başvuru portalı ile şikayet başvurusu!

Türkiye’de teknolojik yenilikler günlük yaşamın her alanında etkin bir şekilde kullanılıyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan hizmetlerin kapsamı da sürekli olarak daha geniş alanlara ulaşmaya başladı ki bu durumda günümüz modern yüzyılında internet hizmetleri dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüz modern Türkiye’sinde daha modern ve daha çağdaş devlet hizmetleri ile vatandaşa gelişmiş devlet yapısı gerekliliğinin getirdiği hizmet yapısının sunulabilmesine olanak sağlıyor. Türkiye’de her geçen gün toplum genelinde daha yoğun bir kullanım potansiyeline ulaşan interneti aktif şekilde kullanan devlet kurumlarının internet hizmetleri kamu alanında gerçekleştirilecek her türlü işlemde önemli zaman tasarrufu ve işlem kolaylığı getiriyor. Bu kapsam dahilinde elektronik ortam üzerinde Başbakanlığın vatandaş ile arasındaki iletişim köprüsünün modern standartlarda oluşturulabilmesini sağlamak amacı ile internet ortamında online BİMER başvuru ve sorgulama isimli bir iletişim kanalı ekranı bulunuyor.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz Türkiye’sinde kullanımı oldukça popüler hale gelen teknolojik cihazlar ve internet altyapısı sayesinde nerede olursa olsun internet erişimi gerçekleştirebilme şansını yakalayan vatandaşlar, elektronik ortam üzerinde Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devlet birimleri ile her türlü iletişimlerini son derece çağdaş ve modern koşullar çerçevesinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu kapsamda internet ortamı üzerinde hizmete açılan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşın daha önce bireysel başvurular, posta veya telefon aracılığı ile gerçekleştirdiği devlet iletişimini artık internet üzerinden gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor.

Başbakanlık tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı özellikle vatandaşların internet avantajlarından yararlanarak günün her saatinde evde, ofiste, yolda veya daha farklı her alanda internete kolaylıkla erişim sağlayarak Başbakanlığın bu online iletişim kanalının sunduğu iletişim kolaylıklarından faydalanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu şekilde elektronik ortam üzerinden devlet birimlerine vatandaşların istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı vatandaşların ayrıca Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yapabildiği bilgi edinme başvurularını da internet kolaylılığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Önemli işlem kolaylıklarının yanı sıra vatandaşlar internet ortamı üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranından dakikalar içerisinde gerçekleştirdiği başvuru ve bildirimlerinin durum veya sonuç bilgilerini de kolaylıkla sorgulayabilme imkanına sahip olabiliyor. Vatandaşların internet ortamına erişim sağlayabildiği her yerden kullanabilme şansına sahip olabildikleri Başbakanlık İletişim Merkezi online hizmet ekranı içerisinde vatandaşların başvuruda bulunurken kendisinden istenen elektronik posta adresi, cep telefonu numarası ve diğer iletişim bilgileri ile birlikte kimlik bilgileri bölümlerini eksiksiz ve hatasız şekilde doldurmaları gerekiyor. Özellikle elektronik posta adresine doğrulama maili gönderildiğinden hatalı bilgi paylaşımında doğrulama yapılamayacağından başvuru işlemi geçersiz sayılmaktadır.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı BİMER web portalı üzerinden veya doğrudan e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla kullanılabilmektedir. Vatandaşlar her iki ekran üzerinden de BİMER hizmetlerini kullanabilme şansına sahip olabiliyor.