Gazete Vatan Logo

NASA Ay yolculuğu başlıyor! Orion kapsülü ne zaman fırlatılacak? Aya gönderilecek kapsül saat kaçta sefere çıkacak? NASA TV canlı yayın linki!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay yolculuğuna bugün start verecek. NASA’nın Artemis programı kapsamında Ay’a göndereceği Orion kapsülü motor arızası nedeniyle geçen hafta gerçekleşememişti. Ay yolculuğunda ikinci girişim bu gece gerçekleşecek. Peki, Orion kapsülü ne zaman fırlatılacak? NASA Artemis programı ne zaman başlıyor? Aya gönderilecek kapsül saat kaçta sefere çıkacak? NASA TV canlı yayın linki!

NASA Ay yolculuğu başlıyor! Orion kapsülü ne zaman fırlatılacak?  Aya gönderilecek kapsül saat kaçta sefere çıkacak? NASA TV canlı yayın linki!

NASA’nın Ay görevi için gözler ABD’ye çevrildi. NASA’nın Artemis programı kapsamında Ay’a göndereceği Orion kapsülü bugün fırlatılacak. Dünyanın en güçlü roketi olarak adlandırılan Orion uzay aracı Ay’a doğru sefere çıkacak. Peki, Orion kapsülü ne zaman fırlatılacak? NASA Artemis programı ne zaman başlıyor? Aya gönderilecek kapsül saat kaçta sefere çıkacak? NASA TV canlı yayın linki!

ORİON KAPSÜLÜ NE ZAMAN FIRLATILACAK?

Orion kapsülü ve dünyanın en güçlü ve karmaşık roketinden oluşan uzay aracının Türkiye saatiyle 21.27'den itibaren Dünya'nın uydusuna sefere çıkması bekleniyor.

Nasa’dan “Üçüncü sorun giderme denemesinden sonra tekrar sıvı hidrojen sızıntısı meydana geldi. Ekipler sonraki adımları tartışıyor.” açıklaması geldi.

Orion kapsülü Ay'a ilk iki seferini insansız yapacak. Ntv’nin haberine göre Kapsül ilk görevinde Ay'ın çevresinde 6 hafta geçirdikten sonra Dünya'ya dönecek.

2025’TE ASTRONOT GÖNDERİLECEK!

İlk iki görev başarıyla tamamlanırsa üçüncü görevde Ay'a astronot gönderilecek. 2025'te yapılması planlanan bu seferle Ay'a ilk kez kadın ve siyah astoronot gitmesi bekleniyor. NASA'nın Artemis ile nihai hedefiyse 2030'da Ay'dan Mars'a astronot göndermek.

Haberin Devamı

NASA TV CANLI YAYIN