Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama hizmeti ile cep telefonu yasal durumu!

Akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlarda IMEI kayıt durumu internetten IMEI sorgulama ile öğrenilebiliyor. Online IMEI sorgulama ekranında ücretsiz ve şifresiz sorgulama gerçekleştirilebiliyor. Tüm akıllı cihaz kullanıcıları e-Devlet sistemindeki BTK’nın IMEI sorgulama hizmetini kullanabiliyor.

IMEI sorgulama hizmeti ile cep telefonu yasal durumu!

Günümüz modern ve teknoloji çağında akıllı cihazlar günlük yaşamın en önemli parçalarından birisi olarak insan hayatında kendisine yer buluyor. Bu sebep dolayısı ile de günümüz modern Türkiye’sinde internet üzerinde yer alna Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulaması akıllı cihaz kullanıcıları tarafından internet ortamında en sık kullanılan başlıca hizmet uygulamaları arasında yer alıyor. İnternet erişi söz konusu olan her yerden dijital hizmetlerden yararlanabilme imkanı veren mobil akıllı teknolojiler sağladığı önemli kolaylıklar dolayısı ile dünyanın her yerinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern Türkiye’sinde hızla gelişen ve yaygınlaşan akıllı cihaz piyasası dolayısı ile elektronik ortam üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir hizmet çeşitliği oluşurken, piyasa içerisinde çalıntı akıllı cihaz veya klon IMEI numaralı akıllı cihaz problemleri baş göstermeye başladı. Bu duruma yol açan bu olumsuz durumlara yönelik olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online IMEI sorgulama hizmet uygulaması ile dakikalar içerisinde akıllı cihazların çalıntı olup, olmadığını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte insanlar, nerede olursa olsun internete erişim sağlayabiliyor. İnternetin dünyanın her yerinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açan bu duruma imkan veren en önemli teknoloji ise akıllı cihaz teknolojileridir.

Haberin Devamı

Özellikle de İnternet ortamı üzerinde yer alan IMEI sorgulama hizmet uygulaması ile sadece dakikalar içerisinde bir akıllı cihazın çalıntı olup, olmadığını öğrenebilme şansına sahip olunabildiğinden oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Sanal ortam üzerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan IMEI sorgulama uygulamasına kadar uzanan bir hizmet ihtiyacı ortaya çıkabiliyor. Akıllı cihazlar ile ilgili olarak son yıllarda vatandaşların en çok yaşadıkları sorunların başında gelen çalıntı akıllı cihaz ve IMEI klonlama gibi yasadışı ve aynı zamanda da kullanıcı mağduriyeti yaşatacak durumlara karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde güvenlik önlemi oluşturması ve bilgi sağlaması amacı ile IMEI sorgulama hizmet ekranı faaliyete sokulmuştur.

Haberin Devamı

Son yıllarda akılı cihaz pazarında yaşanan büyüme ve beraberinde getirmiş olduğu çok sayıdaki sorun dolayısı ile de devlet kurumu kademesinde çözüm arayışları çerçevesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurum tarafından elektronik ortam üzerinde IMEI sorgulama hizmeti sunuluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun bu dijital hizmet ekranında IMEI numarasının öğrenimi değil tam tersi şekilde IMEI numarası üzerinden IMEI numarası kayıt durumu öğrenilmekte olduğundan akıllı cihaz tutkunlarının e-Devlet IMEI sorgulama ekranında 16 haneden oluşan IMEI numaralarını girmeleri gerekiyor. Bu IMEI numarası cihaz orijinal kutusu üzerinde, cihazın ‘ayarlar/hakkında/durum’ kategorisinde yazabildiği gibi kullanıcı tarafından ‘*#060#’ kodu cihazda tuşlanarak da kolaylıkla öğrenilebilmektedir.

Haberin Devamı